28.06.2018 10:05

Lidé jim po volbách nestojí ani za: Polibte nám prdel.

Adikia poslala všem poslancům ústavně právního výboru a výboru pro sociální politiku vyjádření k návrhům zákonů o náhradním výživném (více ZDE). Někteří poslanci si emailovu zprávu otevřeli hned, někteří až se 14 denním zpožděním. Zajisté z toho nelze nic dovozovat, neboť jsou jistě zaneprázdněni jinou lidem libou činností. Ze 44 poslanců (ústavně právní výbor 20 a výbor pro sociální politiku 24) reagovali pouze 2 (slovy dva) poslanci z SPD. Přesněji snad jeden a půl, protože za poslankyni Hyťovou reagoval pouze její asistent.

Dobrý den, 

děkujeme za vaše obsáhlé vyjádření ke ST126/1. Klademe jako SPD vysoký důraz právě na řešení sociální politiky. A proto vždy vítáme podobné názory a podněty, které nám pomáhají posoudit  záležitost vždy z více stran, což je důležité pro správné rozhodování při tvorbě souvisejících zákonů. 

S pozdravem 

Petr Krátký 
asistent poslankyně Terezy Hyťhové SPD 

Reagovala i poslankyně Levová

Dobrý den,  

děkuji za Váš podnět.

Tato problematika bohužel nespadá do mé gesce. 

V rámci SPD se výživným zabývá paní poslankyně Jarošová a Šafránková. Porot Vás poprosím o zaslání tohoto podnětu právě jim. 

S pozdravem, 
Jana Levová 

Na jednu stranu nutno vyzdvihnout, že alespoň někteří poslanci mají tolik slušnosti a reagují na podněty občanů, ale zároveň zůstává záhadou, proč je tedy poslankyně Jarošová v petičním výboru a poslankyně Levová ve výboru pro sociální politiku, když jí téma výživné vůbec nic neříká?? Určité vysvětlení dávají přenosy z jednání Poslanecké sněmovny, kde buď sám Okamura nebo předseda poslaneckého klubu SPD Fiala při hlasování dává rukou signál, jak mají poslanci SPD hlasovat. Nutno však říct, že to dělají i jiné strany, jen to nedělají tak okatě. Je tedy vcelku zbytečné se obracet na jednotlivé poslance a apelovat na jejich vlastní zdravý rozum při hlasování o zákonech, když o zákonech fakticky rozhodují pouze stranické špičky. Ať žije demokracie!

—————

Zpět


HLEDEJ NA ADIKII

Použijte funkci 

HLEDAT zadáním klíčového slova.

 


KONTAKT ADIKIA

infoadikia@seznam.cz


ADIKIA PŘEDSTAVUJE
ministryně nespravedlnosti
ing. Taťána Malá

(pro zvětšení klikni na obrázek)