28.05.2013 10:17

Muži, močte vsedě! (POZOR článek obsahuje vulgární slova)

Mnozí se jistě podivujte nad návrhy zákonů některých našich poslanců, z poslední doby například:

Sex bez ochrany pod pokutou 20 tisíc.

Poslanec Viktor Paggio (LIDEM) chce do dvou měsíců předložit do Sněmovny zákon o toleranci poskytování sexuálních služeb. Ten nebude stavět jen na represích, ale chce ženy v těchto službách destigmatizovat. Jeho součástí má být i nařízení, podle něhož by byl sex s prostitutkou bez ochrany považován za přestupek s pokutou až 20 tisíc korun.

Novinky.cz Sex bez ochrany pod pokutou 20 tisíc

Na mateřskou by měli jít povinně i muži, navrhuje ČSSD

Sociální demokraté představili několik opatření, která mají podpořit rovnoprávnost mezi muži a ženami v České republice. Mezi nimi je i návrh, aby se mateřská dovolená povinně dělila mezi otce a matku.

Novinky.cz Na mateřskou by měli jít povinně i muži, navrhuje ČSSD

Určitě si říkáte, že prostě jen někomu miglo v hlavě. To jistě, ale někomu jinému a o několik let dříve, kdy k nám ze západní Evropy pronikají feministické a homosexuální zvrácenosti. Nedávno ve Francii pře silné protesty schválili adopce dětí homosexuálními páry, u nás se o tom „zatím“ jen mluví a v Moskvě policajti narvali buznám pendreky do konečníku, aby si uvědomili, že na veřejnou propagaci homosexuální deviace není nikdo zvědavý. Lze tak očekávat, že dříve nebo později se zde objeví nápad  švédského poslance Lasse Nilssona.

Hezký nápad ze Švédska:  Muži, močte vsedě!

Návrh poslance krajského parlamentu zapadá do excentrických feministických trendů prosazovaných v západní civilizaci už několik desetiletí.

Evropa si utahuje ze Švédů kvůli návrhu předpisu s místní platností, aby mužům bylo zakázáno na veřejných záchodech močit vestoje. Přišel s ním vloni v červnu poslanec Levicové strany v parlamentu (Landstingetu) kraje Sörmland jižně od Stockholmu. Dle deníku Aftonbladet, v němž je situace poněkud zkráceně a nepřesně popsána, Lasse Nilsson, aniž by si činil naděje, že jeho návrh projde, uvádí argumenty:

  • čistota na záchodech;
  • lékařské zprávy o lepším vyprazdňování mužských močových měchýřů vsedě (Levicová strana v parlamentním návrhu dodává, že se snižuje riziko onemocnění prostatou i zlepší sexuální život);
  • usnadnění práce s čištěním záchodových prostor.

K poněkud kurióznímu návrhu se na internetu objevil například komentář:

„Zdá se mi, že je tak sto tisíc věcí právě teď důležitějších, než že muži mají čurat na veřejných záchodech vsedě. Navíc se mi nelíbí, že nějaký člen Levicové strany se plete do mých zvyků na toaletě. I když je snad lepší, že se Lasse Nilsson věnuje banalitám než své propagandě.“

Proti návrhu by se nedalo příliš namítat, pokud by šlo o laskavé doporučení na konkrétním záchodku, a nikoli o příkaz vynucovaný politickým rozhodnutím. Zapadá to však do širšího rámce excentrických feministických trendů prosazovaných v západní civilizaci už několik desetiletí s místně různou, ale stále silnější razancí.

Hesla feministických aktivistek

Uvedu několik hesel feministických aktivistek ze švédských organizací ROKS, Göteborgs Queerinstitut, Unfucked pussy, Virus a dalších. Jde o blogerky, umělkyně, novinářky a ženy z akademické obce, jako je Sofi Laestanderová, Emelie Christianzenová, Joanna Rytelová, Ida Söderquistová, Nour Alkamilová, Hanna Ljungqvistová, Eva Lundgrenová, Ireen von Wachenfeldtová či Tiina Rosenbergová. Patří k nim však i řada významných političek, například Gudrun Schymanová, dříve předsedkyně Levicové strany, která později založila a vedla stranu Feministická iniciativa, ministryně pro rovnoprávnost Claes Borgströmová či bývala ministryně pro rovnoprávnost a exnáměstkyně předsedy vlády Margareta Wibergová.

•Všichni muži jsou potenciální násilníci!

•Den vagíny stanoven na 29. března!

•Den vagíny stanoven na 26. dubna!

•Pornografie je zbraní proti bohu a kapitalismu!

•Nenávidíme muže! Muži jsou zvířata!

•Zakažte mužům nakupovat alkohol!

•Zákaz vycházení pro muže!

•V příštích pěti letech budou všichni bílí heterosexuální vysocí plavovlasí modroocí muži mezi 40 a 50 lety posledními ve frontě, budou-li se chtít zaměstnat.

•Švédští muži jsou jako talibáni!

•Zařiďte park jen pro muže („manspark“), ostatní budou jen pro ženy!

•Ženy souložící s muži jsou zrádkyně svého pohlaví!

•Muži by měli provozovat více análního sexu a být feminističtější!

•Kalhoty umožňující ženám močit vestoje uvedeny na trh.

•Zakažte mužům jezdit metrem od 21 do 5 hodin!

•V barech neobsluhujte muže!

•Zaveďte zvláštní daň na muže!

•Každá žena, která ví, že porodí chlapce, by měla požádat o potrat!

Poslední heslo je sice z konference, jež se konala ve Švédsku, ale od britské feministky Sheily Jeffreyové.

Groteskní rozhodnutí

Feminismus přerostlý do homofobie se vyznamenal, i pokud jde o návrh zákazu močení mužů vestoje. Švédská spisovatelka a novinářka Liza Marklundová dokonce požaduje obecný zákaz močení vestoje a doplňuje ho instalací zařízení na elektrické šoky v určité výšce močícího pohlaví.

Dalo by se zmínit i groteskní rozhodnutí zastupitelů města Sundsvall odstranit pohovku v místnosti pro svačiny obecních kanceláří, neboť „přispívá ke vzniku rizika znásilnění“. Toto ideologické sexuální dovádění má také svou jazykovou stránku, kdy se nejen prosazuje nové bezpohlavní zájmeno „hen“, ale i vyhledávají nová slova pro pohlavní orgány a jejich aspekty: gubslem, snippa, biterfitta, fittsaft, kukstim… Překlady by zabraly příliš mnoho místa.

Od roku 2010 musí na Uppsalské univerzitě každé bádání obsahovat genderovou perspektivu, každé, i kde je to nerelevantní

Nedalo by se ani příliš namítat, kdyby zůstávalo u slov, ať už vyřčených nebo napsaných. Papír snese všechno. Problém nastává, když se takové nápady začnou prosazovat. A to se ve Švédsku děje. Některé mají racionální jádro nebo o nich lze rozumně diskutovat. Třeba rozdělení rodičovské dovolené, kdy muž dostává kvótu sto dnů z celkových čtyř set. A diskutuje se o rozšíření na povinnou kvótu. Nebo kriminalizace zákazníků prostitutek (a legalizace prostituce jako takové), což se stalo se v roce 1999.

Horší je, když si ženy ve švédské jednotce v Afghánistánu prosadí odstranění penisu na lvu vojenské vlajky, jako se stalo se v roce 2007. Ještě horší pak to, že určité hodiny v bazénech mnoha obcí jsou pro muže uzavřeny.

Nebo musí-li, jako je tomu od roku 2010 na Uppsalské univerzitě, každé bádání obsahovat genderovou perspektivu, každé, i kde je to nerelevantní. A také stavební, architektonické, průmyslové plány a konkurzy, například ohledně uložení jaderného odpadu. Existují-li od roku 2008 kvóty na studium podle pohlaví – to hraje roli při přijímání na konkrétní studijní obory. Či jsou-li do školek najímáni drazí experti dohlížející na bezpohlavní výchovu.

P. S.: Přidávám přeloženou pozvánku Tanji Bergkvistové na seminář Uppsalské univerzity, jež mi v únoru dorazila do emailové schránky:

Informace o queerových studiích na Universitě v Uppsale, Švédsko

Předmět: (Genus) Queerová perspektiva kundy – Queerový seminář v Uppsale

První seminář jarního semestru vezme za východisko feministický takzvaný kundí aktivismus, jehož snaha míří obecně vzato k pozvednutí významu zejména ženského pohlavního orgánu a všeobecně ženského těla. Tento způsob porozumění tělům vybaveným kundami však znamená pohled na kundu spojený s představami o původní ženskosti, feminitě. Tématem rozhovorů bude tedy, jak lze provádět transfeministický a queerový kundí aktivismus. Například, zda musí řeč o píče vždy souviset s řečí o ženách. Po semináři půjdeme společně do místnosti pro obědy centra pohlavní vědy na postseminář a kundí zábavu. Několik osob z blogu FittForFight zde bude k dispozici pro inspiraci ke kreativním ručním pracím.

Spolupracují:
Renita Sörensdotterová – kundí aktivistka, PhDr. v sociání antropologii, výzkumná pracovnice a učitelka pohlavních věd na Stockholmské univerzitě
Jonah Nylund – transaktivista
Lisa Ericssonová – jedna z blogařek FittForFight
(FittForFight – slovní hříčka; fitta – švédsky kunda – pozn. red.) 

Čas: 25. 2. 17.00 – 19.00
Místo: sál 1-1062, Dům 1, Anglický park, Humanistické centrum, Uppsala universitet

Vřele vítáme!
S pozdravy Queerový seminář při Uppsalské univerzitě

Zdroj. Česká pozice Hezký nápad ze Švédska:  Muži, močte vsedě!

Mimochodem hned druhý den po veřejném slyšení dvou petic na  téma „Porozvodová péče o děti: právo dětí na oba rodiče“ se v Senátu pod vedením známé radikální feministky Gajdůškové konala  IV. konferenci o lidských právech „Je Česká republika civilizovaná země z hlediska ochrany práv žen a dětí?“

I. tematický blok:

Úmluva Rady Evropy o prevenci a potírání násilí vůči ženám a domácího násilí

1. Ekonomické dopady domácího násilí v ČR

Mgr. Kamil Kunc, autor studie Ekonomické dopady domácího násilí v ČR

2. Rizika chudoby žen postižených domácím násilím a jejich dětí

Jitka Poláková, ředitelka proFem o.p.s.

3. „Zákon a skutečnost": sledování a vyhodnocení soudních případů domácího násilí v trestních a občansko-právních řízeních

 Mgr. Adriena Budinová, AdvoCats for Women, proFem o.p.s

4. Národní akční plán pro prevenci domácího násilí na léta 2011 až 2014, jeho plnění a Úmluva Rady Evropy o prevenci a potírání násilí vůči ženám a domácího násilí

 Mgr. Jindřiška Krpálková, předsedkyně Výboru pro prevenci domácího násilí Rady vlády České republiky pro rovné příležitosti žen a mužů

Diskuse k I. tematickému bloku

17:15 – 18:00 Občerstvení

18:00 – 19:30

Hudební vystoupení mladých umělkyň, které pořádá občanské sdruženi FNMWA Friends of the National Museum of Women in the Arts 'Ženy v uměni' (www.nmwa.cz)

Pro účastníky konference a zvané hosty v Hlavním sále Valdštejnského paláce

Účinkují: Ivana Kovalčíková – housle, Irina Kondratěnko – klavír, Jana Vonášková Nováková – housle, Jana Vavřínková – viola, Sára Smoliarová – klavír

19:30 – 20:30 Raut / Číše vína

 

—————

Zpět



ADIKIA PODPORUJE

www.hnutiusvit.cz


NEJLEPŠÍ HLÁŠKY 2013

Text odpovídá mentalitě úředníků Ministerstva spravedlnosti.
Mgr. Pavel Hasnekopf
--------------------------------
Iura novit curia -  Soud zná zákon
soudce JUDr. Michal Ryška 
--------------------------------
Svědek profesor Šámal je nadbytečný.
soudce Mgr. Iva Diepoltová


ADIKIA PŘEDSTAVUJE
předseda Ústavního stolce

JUDr. Pavel Rychetský

Nevyšší stolice komunisty zaplevelené stolice.

Otec zločinné přísudkové vyhlášky 

Práva zlodějů Org.23/13 

Odepření práva zlodějům by vedlo k dalšímu prohloubení zásahu do základních práv.


ADIKIA PŘEDSTAVUJE
ministr spravedlnosti ČR
JUDr: Pavel Blažek

Vyšší kultura se hned pozná!


ADIKIA PŘEDSTAVUJE
 I. náměstek ministra
 
JUDr. Daniel Volák

„Všichni soudci jsou čestní lidé a profesionálové“, ruku do ohně by za to dal.

596 soudců
členů zločinecké KSČ

Bašty komunistů v justici


ADIKIA PŘEDSATVUJE
předseda odborového svazu soudců
(Soudcovská unie)
JUDr. Tomáš Lichovník

„Alkohol za volantem nemá vliv na funkci soudce.“

„Soudce je také jen člověk.“

Plat soudce 100 000,- Kč
Definitiva 
Odpovědnost žádná
Zákonem chráněná osoba
Zdarma ozbrojená ochranka

Kdo ze smrtelníků to má?


ADIKIA PŘEDSTAVUJE
prezident Exekutorské komory

Mgr. Ing. Jiří Prošek

Nevlastníte-li nic, stejně vám to vezmeme!

Váš exekutorský úřad.


ADIKIA HUMOR

III. ÚS 298/12 

Idea právního státu vychází z principu, že stát a občan nejsou v zásadním sporu, ale stát má sloužit občanům.

Ústavní stolec  LP 2012


ZAJÍMAVOSTI


Česká republika

10 mil. obyvatel
3 066 soudců
596 soudců členů KSČ
4 000 ústav. stížností
23 000 vězňů

 Více ZDE


Japonsko

100 mil. obyvatel
3 191 soudců

0 soudců členů KSČ
10 000 ústav. stížností
56 000 vězňů

Více ZDE