03.02.2013 15:50

Německé tabulky výživného 2013 – Düsseldorfer Tabelle 2013

V České republice neexistují žádná závazná pravidla pro určování výživného. Výživné v jednotlivých případech vypočítávají soudní stolice jen podle svojí momentální nálady, ačkoliv k tomu podle Ústavy ČR nejsou povolány. Je zde udržován mýtus, že rozvedený otec musí za všech okolností dosahovat maximálního výdělku, aby bylo z čeho vypočítat dostatečné výživné a dalo se pravidelně zvyšovat.

V sousedním Německu se výživné vypočítává podle pravidel vydaných Vrchním zemským soudem - Düsseldorfské tabulky výživného, které jsou pravidelně aktualizovány a od začátku roku 2013 tak v Německu platí nové tabulky výživného. Oproti  Düsseldorfské tabulce z roku 2011 však k žádné změně nedošlo. Aktualizované tabulky a nic se nezměnilo? Co je to za blbost?

Soudci německého Vrchního zemského soudu udělali změnu, která je po letité masáži nesmysly zdejší soudní stolice pro řadu lidí jen těžko pochopitelná.  Plátcům výživného zvýšili částku, ze které se výživné nevyměřuje a vždy musí plátci výživného zůstat, aby byl schopen zajistit svoje základní životní potřeby. Ve svém důsledku tak v případě nízkého příjmu otce či při více vyživovacích povinností naopak došlo ke snížení výživného.

Tabulky 2011

Tabulky 2013

Tabulky 2011

Tabulky 2013

Düsseldorfer Tabelle 2013 

Protože mimo zvýšení existenčního minima plátce výživného k žádné jiné změně nedošlo, můžete se na Adikii podívat na Düsseldorfské tabulky výživného  přeložené do češtiny včetně prováděcího předpisu  Düsseldorfské tabulky výživného 2011

—————

Zpět



ADIKIA PŘEDSTAVUJE
ministr spravedlnosti ČR
JUDr: Pavel Blažek

Vyšší kultura se hned pozná!


ZAJÍMAVOSTI


Česká republika

10 mil. obyvatel
3 066 soudců
596 soudců členů KSČ
4 000 ústav. stížností
23 000 vězňů

 Více ZDE


Japonsko

100 mil. obyvatel
3 191 soudců

0 soudců členů KSČ
10 000 ústav. stížností
56 000 vězňů

Více ZDE


NEJLEPŚÍ HLÁŠKY

Soudce bývalý komunista
je totéž
jako bývalý černoch.

JUDr. Klára Samková

***

Zvířata na území ČR mají právo vychovávat svá mláďata. I opice v ZOO mají právo vychovávat svá mláďata. Pouze čeští rozvedení otcové toto právo nemají.
Ing. Lubomír Bouše