07.05.2014 23:32

Oddlužovací agentura Klára sro

Od včerejšího rána přicházejí nepěkné informace o advokátce Kláře Samkové, která svojí prostořekostí směrem k naší justici vždy vybočovala z řad advokátů a tím byla blízká otcovskému hnutí. Řadu nešťastných (především však movitějších) otců dokonce zastupovala v opatrovnických kauzách. Poněkud nešťastně se proslavila zastupováním „mačetových“ cikánských útočníků, za což si vysloužila přezdívku „cikánská“ advokátka. Tomu se pochopitelně vůbec nelze divit, byť je to nesmysl, protože stejně jako v jakékoliv jiné kauze, šlo především o peníze! „Jedním vrzem“ (v jedné kauze) totiž od státu dostávala odměnu (ex offo) hned za několik pachatelů brutálního útoku. Svojí prostořekostí zřejmě také oslovila Tomia Okamuru a stala se tak jeho „dvorní“ advokátkou, která mu pomáhala zejména s žalobou při přímé volbě prezidenta. Je tedy vcelku pochopitelné, že jí teď Okamura „odměnil“ kandidaturou do Evropského parlamentu.

Okamurovo fair play, kdy při loňských předčasných parlamentních volbách zařadil na kandidátku společností „odepsaného“ Víta Bártu, jej stálo značný počet voličů. Zařazení „cikánské“ advokátky Samkové na kandidátku do Evropského parlamentu je sice také v duchu fair play, ale v již tak „nepopulárních“ volbách se díky tomu Hnutí Úsvit stalo pro většinu lidí nevolitelným.  Aby toho nebylo málo, někdo ze spolupracovníků advokátky Samkové vynesl dokumenty, které nasvědčují, že se dopustila podvodu za několik „míčů“, kdy jako nastrčený prostředník „za hubičku“ odkoupila dluh samotným dlužníkem. Velmi podrobné infromací najdete v článcích Janka Kroupy, který teď působí v Radiožurnálu.

Advokátka Klára Samková čelí vážnému podezření, že obelhala Českou spořitelnu 

Známá advokátka Samková se mohla dopustit podvodu

Adikia zejména v případě advokátky Samkové nechce dělat ukvapené závěry, ale bohužel vše skutečně nasvědčuje tomu, že se dopustila trestného činu. Je však otázkou, jak se k celé věci postaví „poškozená“ Česká spořitelna.  Při odkupování dluhu za banku s advokátkou Samkovou jednal ing. Pavel Chalupa

„Provedl jsem interní ocenění pohledávky, externí ocenění pohledávky a ta cena vycházela tak nějak, že se nám kryla s naším ohodnocením.“

Možná tedy k žádné škodě nedošlo, neboť nesplacený dluh 21 miliónů korun „se tak nějak kryl s ohodnocením dluhu“ na pouhých 9 miliónů korun. Adikii by docela zajímalo, co na takovou „matematiku“ říkají lidé, kteří mají u České spořitelny uloženy svoje úspory nebo poctivě splácejí hypotéku.  

Minimálně se však jedná o hrubé porušení advokátního etického kodexu, za což jí Advokátní komora, u které má za vybočování ze zločinného systému léta „vroubek“ (více zde Naši paní Kláru nedáme!), jistě velice ráda vyloučí. Smutné je, že advokátka Samková zjevný podvod obhajuje tím, že majitele oddlužené firmy zastupuje pouze v opatrovnickém sporu. Tentokrát však při kárném řízení rozhodně nemůže očekávat podporu rozvedených otců!

Ať už to s advokátkou Samkovou dopadne jakkoliv, ve společnosti je tím definitivně „odepsána“ a pokud Hnutí Úsvit nechce skončit na politickém smetišti, mělo by se od ní rezolutně distancovat. To se bohužel nestalo! Na místo toho dnes rezignoval na funkci místopředsedy Hnutí Úsvit novinář Jarda Večerníček Novák, který je pravou rukou Okamury. Může to být jen shoda okolností, ale údajné „nastalé nové rodičovské povinnosti” spíše svědčí o něčem jiném.  

Novák rezignoval na funkci místopředsedy Úsvitu 

—————

Zpět




ADIKIA PODPORUJE

www.hnutiusvit.cz

Podrobný program ZDE