03.10.2012 08:54

Počkejte, kam spěcháte, předtím jste tak báječně pózoval

Důvěra občanů ve spravedlivé rozhodování soudní stolice je mizivá, proto by měla s otevřenou náručí vítat každého návštěvníka jednání, který se chce nechat přesvědčit o opaku. Paradoxně je však často přítomnost veřejnosti na jednání zjevně nežádoucí, kdy krátce před jednáním je vstup do jednací místnosti obsazen nepěkně se tvářícími stoličními bachaři.

U člověka neznalého poměrů to nutně vzbuzuje dojem, že se má konat proces s nějakým těžkým zločincem, ačkoliv podle vyvěšeného (divadelního) programu se má konat civilní opatrovnické řízení. V zásadě však není dalek pravdy, kdy pedofilní bestiální vrah zde má více práv, než rozvedený otec. Proto také stoliční bachaři odhodlaně připraveni na rozkazy soudní stolice střeží i celé jednání. Zde platí přímá úměra:

Čím větší hňup,
tím více potřebuje bachařů k udržení svojí stoliční vážnosti.

Při takto napjaté situaci stačí maličkost, která přeroste v naprosto zbytečný konflikt – Justiční války.  Redakci JusticeTV se řadu z nich se podařilo zaznamenat a ZDE na ně můžete podívat. Tím také značně stoupla „oblíbenost“ redaktorů u stoličních bachařů a když se objeví ve dveřích Justičního areálu Na Míčánkách, vyhlašují nevyšší stupeň ohrožení. Obvykle to pak končí takto

Minulý týden se redakce Justice TV účastnila setkání občanů s předsedou Obvodní soudní stolice pro Prahu 8, u kterého podávali stížnost a návrh na kárné řízení na vysloužilou opatrovnickou soudní stolici JUDr. Novou (video Kabinetní justice soudkyně Nové aneb Struktura dělá z občana vola II.) To se pochopitelně neobešlo bez početné asistence stoličních bachařů. Když jednání s předsedou skončilo, všechny jsem předběhl, abych udělal záběr, jak odcházejí. Tuto část chodby střežil Vzteklý Buldok, který nedávno na rozkaz soudní stolice JUDr. Nové brutálně vyvlekl občana z jednací místnosti (více zde Logické rozhodnutí opatrovnické soudkyně).  Ze záběru na jeho svalnatou postavu zvýrazněnou kovbojským postojem a drsným pohledem jsem chtěl přejít na odcházející skupinu občanů, ale „zkušené oko“ si všimlo drobného detailu. Bachař Vzteklý Buldok neměl identifikační číslo. Kromě fyzické asistence bacahřů byla návštěva u předsedy soudní stolice takticky sledována přes kamerový systém. Když jsem se s kamerou „zasekl“ u bachaře Vzteklého Buldoka, velícímu bachaři po chvilce došlo, že něco není v pořádku a tak ho vysílačkou stáhl na „základnu“. Ten si pak mezi návštěvníky soudu prorážel cestu sledován redaktory Justice TV.

To však rozhodně poprvé, kdy se po stoličním areálu potuloval bachař bez identifikačního označení. Jakou výmluvu si pro to tentokrát najde Generální ředitelství vězeňské služby?

—————

Zpět