09.11.2012 11:51

Rodí se dohoda? Odpověď otce – pokračování PŘÍBĚHU

Na mojí žádost o poskytnutí finanční pomoci mi můj holomek Petr Meszner zaslal dopis, se kterým jsem si nevěděl rady. Je to snaha urovnání vztahů nebo předexekuční upomínka dluhu? Požádal jsem tedy čtenáře Adikie, aby mi holomkův dopis pomohli pochopit (Rodí se dohoda?). Všem za to touto cestou velice děkuji.

Schválně jsem zamlčel, že holomek mi poslal dopis doporučeně, aby to nějak neovlivňovalo názory čtenářů. Přesto podle výsledků ankety a názorů čtenářů nelze dopis holomka hodnotit jinak, než jako vrchol sprostoty a neúcty k otci – předexekuční upomínku.

Moje rodičovské city mi však stále říkají, že je to můj syn. Řadu let jsme sice ztratili, ale stále máme ještě velkou část života před sebou a bylo by hrubou chybou, nevyužít jeho nabídky na urovnání vztahů, byť mám z jeho dopisu stejný dojem, jako čtenáři Adikie. Dal jsem mu tedy další šanci, aby mohl projevit svoje dobré úmysly.

Ahoj Petře.

Když jsem Ti psal poslední dopis, kde jsem Tě žádal o finanční pomoc, spíše jsem předpokládal, že mi na něj ani neodpovíš. Tvoje blesková odpověď mi vyrazila dech, stejně jako obsah dopisu, který bez ohledu na některé části, se kterými nemohu souhlasit, vnímám jako Tvůj první (jiné jsem skutečně nezaznamenal) pokus něco na Tvém vztahu ke mně změnit. To je naprosto úžasné! Velice si toho vážím, protože na to už čekám dlouhých a velmi smutných 7 let!   

Za této situace opravdu nechci nic pokazit, ale Tvůj návrh nemohu splnit už jen pro takovou drobnost, že jsi mi nikdy nedal číslo svého bankovního účtu, kam bych Ti mohl peníze posílat. Příliš nerozumím, jaké můžeš mít finanční problémy, když máš na knížce více jak 400 000,- Kč, ale ani Ty se asi neorientuješ v mojí finanční situaci. Právě vzájemnou komunikací by se vše mohlo vysvětlit a společně bychom určitě našli ještě lepší řešení, než které navrhuješ. Také bych si naší dohodu představoval v písemné podobě. To však není jediné. Byla podána Ústavní stížnost na poslední rozhodnutí ohledně výživného, protože tím byla porušena moje základní lidská práva. Z uvedeného důvodu tento rozsudek považuji za neplatný a požádal jsem o odklad jeho vykonatelnosti. Jako můj syn určitě nechceš, aby byla porušována moje základní lidská práva, a do rozhodnutí Ústavního soudu na to jistě budeš brát ohled. Rovněž se připravuje stížnost k Evropskému soudu pro lidská práva. Jistě také dobře víš, že za 14 dnů se má konat další soud. To všechno jsou věci, které by mohly rodící se smírnou dohodu zhatit. Tím vším navíc přicházíme o čas a peníze, které oba dva potřebujeme. Pokud se má mezi námi něco změnit, není myslitelné stát proti sobě v soudním sporu. Je tedy potřeba se domluvit na dalším postupu, což zejména s ohledem na termín soudního jednání poměrně spěchá.

Pro jistotu Ti tedy zasílám moje telefonní číslo 606…… a email info@........cz nebo mi pošli Ty svůj email a telefonní číslo, ať si můžeme domluvit termín schůzky. Navrhuji tento víkend, kdy nebudeš ve škole a já jsem doma sám. Ještě jsi u nás nikdy nebyl a alespoň se podíváš, jak bydlím. Nebo se můžeme sejít u babičky Boženky. Ta Tě po letech také ráda uvidí a určitě nám připraví nějakou dobrotu.

 

                                                                                                                                                Táta

Dopis byl odeslán minulý týden v pátek. O víkendu se holomek neozval a ani celý tento týden. Máme před sebou tedy další víkend, kdy budu čekat na jeho dobré úmysly.

—————

Zpět


NEJLEPŚÍ HLÁŠKY

Soudce bývalý komunista
je totéž
jako bývalý černoch.

JUDr. Klára Samková

***

Zvířata na území ČR mají právo vychovávat svá mláďata. I opice v ZOO mají právo vychovávat svá mláďata. Pouze čeští rozvedení otcové toto právo nemají.
Ing. Lubomír Bouše