03.03.2014 11:09

Sám proti všem

Mnozí čtenáři Adikie již zaregistrovali, že tento týden ve čtvrtek bude „U Jílkové“ diskuse na téma výživné. Předně je nutno říct, že tento pořad absolutně nic neřeší a nevyřeší tedy ani celospolečenský problém s „neplacením“ výživného.

Tristní je už jen ta skutečnost, že se v upoutávce hovoří o „alimentech“, kdy tento výraz je hodný tajného notýsku nějakého knížete, který odvádí „držhubné“ na nemanželské děti. S ohledem na tento výraz již zkušeným čtenářům Adikie nepochybně „docvaklo“, kdo bude hlavním hostem pořadu, kdy tento pejorativní výraz používá nechvalně známá předsedkyně spolku ukřivděných matek Asenová. Od ní také vychází „prudce inteligentní“ myšlenka valorizace výživného, která má být jedním z témat pořadu. Předsedkyni spolku ukřivděných matek Asenovou jste mohli vidět živě v jednom z předchozích dílů tohoto pořadu, kde byla řeč o manželských právech v souvislosti s novým Občanským zákoníkem (více zde Držte hubu s Jílkovou). Její neskutečně hloupé diskusní vstupy vyvolávaly všeobecné veselí nejen ve studiu. Už jen proto by vám tento pořad rozhodně neměl uniknout, kdy „alimenty“ jsou hlavním tématem. Nutno dodat, že spolek ukřivděných matek – Asociace neúplných rodin je fiktivní organizace, která nevyjadřuje většinový názor matek a pouze prezentuje názory, které lahodí sluchu rozvodovému průmyslu.

Je jen logické, že jejím „oponentem“ bude jakýsi ředitel fiktivní organizace – Mezinárodního institutu pro rodinu „pan čestný“ Hodina, kdy ani on nevyjadřuje názor většiny rozvedených otců a je pouze virtuální opozicí zločinného systému.

Dalším tématem pořadu by mělo být náhradní výživné placené státem, pokud někdo z rodičů (přesněji tedy otcové) řádně neplatí výživné. Myšlenka náhradního výživného je v zásadě správná, kdy je povinností státu pomáhat potřebným dětem a rodičům, kteří pečují o děti. Jenže v tomto případě jde o snahu vyřešit celospolečenský problém s neplacením výživného, což je po zvýšení trestů za neplacení výživného a zabavování řidičských průkazů jen jeden z dalších nesmyslů, kterým se problém s neplacením výživného rozhodně nevyřeší.  Je jen logické, že zákon o náhradním výživném bude obhajovat známý socanský feminista Foldyna a „oponentem“ by mu měl být odesácký exekuční mafián Blažek (ten však zatím není zcela jistý).

Tedy jak se říká, jeden za osmnáct a druhý bez dvou za dvacet.

Na straně příznivců zákona o náhradním výživném (přesněji tedy „samoživitelek“) by měla být ještě nějaká matka, která se podílela na projektu Samodiva aneb divadelní blues pro sólo matky. Více o tomto projektu najdete ZDE.

V anketě pod článekm můžete uzavírat vsázky, zda v pořadu zazní jádro problému s neplacením výživného, které spočívá ve zlovolném vyměřování výživného jen podle momentální nálady soudních stolic, jehož výsledem je naprosto bezcenný cár papíru, který slouží pouze k vydírání nešťastných rozvedených otců a jejich ekonomické likvidaci.  

Vnímavější čtenáři již jistě pochopili význam nadpisu článku, proto také jistě přijmete s pochopením, že tento týden nebudou na Adikii vycházet nové články.

—————

Zpět


Anketa

Bude v pořadu odkryt skutečný důvod, proč je zde tolik neplatičů výživného?

Ano, ale „problém“ s neplacením výživného to stejně nevyřeší! (90)
72%

Rozhodně NE! (35)
28%

Celkový počet hlasů: 125



ADIKIA PODPORUJE

www.hnutiusvit.cz

Podrobný program ZDE


ZÁKLAD PRÁVA ČR

Teorie relativity práva

Spravedlnost je abstraktní pojem, který se dokáže v konkrétním případě projevem českého soudce naprosto vytratit.

E = mc3

Vice ZDE


ADIKIA PŘEDSTAVUJE
symbol zmrdství

bývalý premiér ČR
Petr Nečas


 2008
O nešťastné rozvedené otce by si prý ani špinavé polobotky neutřel.

2014
Chodí kanálem, aby si někdo neutřel polobotky o jeho špinavý ksicht.