11.05.2014 10:07

Šílená vize ministryně zlovůle Válkové

Příprava dlouhodobé vize obnovy spravedlnosti

Ministryně spravedlnosti Helena Válková dnes poprvé svolala Pracovní skupinu pro přípravu strategie pro obnovení důvěry ve výkon spravedlnosti. Tým poradců složený ze zkušených odborníků na různé oblasti práva a spravedlnosti bude pomáhat se strategickým směřováním reformy justice do roku 2020 a s řešením konkrétních problematických míst.

„Chceme-li vrátit lidem důvěru ve spravedlnost a její účinné vymáhání, musíme měnit věci ve své celistvosti, nikoliv útržkovitě, bez kontextu. Proto jsem ráda, že se mi podařilo vytvořit tým složený z uznávaných expertů na dílčí problematiky, kteří mohou pomoci ministerstvu s přípravou a realizací strategických a systémových změn,“ uvedla k činnosti pracovní skupiny ministryně spravedlnosti Helena Válková.

Členy Pracovní skupiny pro přípravu strategie pro obnovení důvěry ve výkon spravedlnosti jsou např. i autor nového občanského zákoníku profesor Karel Eliáš nebo přední odbornice na rodinné právo profesorka Milana Hrušáková.

4. 4. 2014 Tiskový odbor Ministerstva spravedlnosti ČR

Zdroj Ministerstvo zlovůle Příprava dlouhodobé vize obnovy sravedlnosti

Ještě před několika měsíci, když byl I. náměstkem ministerstva zlovůle Daniel Volák, tak bylo všechno v naprostém pořádku. „Všichni soudci jsou profesionálové a čestní lidé“, říkal odésácký zmrd Volák.  Teď Ministerstvo zlovůle otevřeně přiznává, že ve spravedlnost naší justice už nikdo nevěří, proto bude hledat cestu k její obnově. Důvěra ve spravedlivé rozhodování justice je základním kamenem právního státu, proto je poněkud zvláštní, že ministryně „spravedlnostiVálková hovoří o „dlouhodobé vizi“ bez jakéhokoliv jejího časového ohraničení. A co jako bude do té doby?

Ministerstvo zlovůle na jednu stranu deklaruje, že chce provést změny paskvilního nového Občanského zákoníku (více zde Ministerstvo spravedlnosti upravilo pravidla pro vymáhání dluhů ze společného jmění manželů) a zároveň do komise pro obnovu důvěry ve spravedlnost byl vybrán autor tohoto paskvilu profesor Karel Eliáš. Dalším členem této komise je profesorka Milana Hrušáková, která zde řadu let przní rodinné právo. Mimo to také byla členkou „slavné“ komise Kolářové, která měla sjednotit rozhodování soudních stolic o výživném. Výsledem je opět paskvil, se kterým si rodiče mohou jedině vytřít konečník, protože se tím nemravný lidský odpad v talárech absolutně neřídí.

Ministryně zlovůle Válková se tedy nejspíše zbláznila, když lidé, kteří se nejvíce podíleli na právním marasmu, se teď mají podílet na budování důvěry ve spravedlnost!

Kroky pro obnovení důvěry ve spravedlnost naší justice, které lez udělat ihned:

1. Okamžité odvolání z funkce všech bývalých komunistických soudců a státních zástupců, kteří slibovali věrnost zločinnému systému a aktivně se podíleli na prosazování jeho zákonů. Tento lidský odpad ztratil právo zastávat prestižní státní funkce a rozhodovat o našich životech!

2. Prověrky všech soudců včetně vypravěčů lidsko-právních pohádek a státních zástupců před nezávislou občanskou komisí složenou z lidí, kteří byli justicií nezákonně perzekuováni.

Do budoucna potom zavedení přímé hmotné a trestně-právní odpovědnosti a zavedení občanských voleb do těchto funkcí s možností odvolání v rámci místního referenda tak, jak to navrhuje hnutí Úsvit přímé demokracie. V případě trestních řízení pak obnova občanských porot.

—————

Zpět




ADIKIA PODPORUJE

www.hnutiusvit.cz

Podrobný program ZDE