15.06.2018 18:13

U nás by to také chtělo vymést ten svinčík

V Polsku se několik nižších soudů a následně i Nejvyšší soud postavil na stranu buzerantů ve sporu se soukromým tiskařem, který se pro svoje přesvědčení odmítl podílet na propagaci homosexuální úchylky a odmítl vytisknout jejich nechutný propagační materiál.

To do značné míry rozlítilo polského  minstra spravedlnosti Zbigniewa Ziobra:  

„Nejvyšší soud se vyslovil proti svobodě, postavil se na stranu státního útlaku ve službách ideologie homosexuálních aktivistů.  Rozhodnutí soudu je v rozporu s ústavou, která chrání volnost podnikání a možnost svobodně uzavřít smlouvu, zatímco soud hodlá násilně přinutit tiskaře k vykonání nechtěné činnosti.“

Čistě náhodu, nepřipomíná vám to naší slavnou justici při rozhodování o výživném, která ve službách zhoubné komunistické ideologie nutí rozvedené otce vykonávat zaměstnání, které dotyčný nechce a mnohdy ani nemůže vykonávat?

Jednobarevná vláda polské konzervativní strany Právo a spravedlnost (PiS) loni přijala justiční reformu kritizovanou opozicí či Evropskou komisí. Změny mimo jiné posilují vliv parlamentu a ministra spravedlnosti na výběr soudců včetně členů Nejvyššího soudu. Nový zákon vstupující v platnost začátkem července umožní PiS ihned nahradit více než třetinu soudců nejvyššího soudu. PiS tvrdí, že změny v justici jsou nezbytné, aby soudy byly efektivnější a spravedlivější.

Opozice se obává, že soud bude poté poplatný vládní straně a výroky podobné tomu čtvrtečnímu již nezazní.

Celý článek ZDE

Zdroj Seznam. cz

Rozvedení otcové po zkušenostech s naší justicí rozhodně nebudou odsuzovat tyto změny v polské justici. Bude jedině dobře, pokud takové zvrácené rozsudky už nikdy nezazní a to nejen v Polsku!

Petice již byla ukončena, ale můžete si přečíst, co chtěla změnit ZDE 

 

—————

Zpět


HLEDEJ NA ADIKII

Ministr zlovůle nemluví, 
nevidí ani neslyší. Pro
vyhledání 
potřebných 
informací tedy využijte
funkci

HLEDAT zadáním klíčového slova.

  ministr nespravedlnosti
JUDr. Robert Pelikán, Ph.D.


KONTAKT ADIKIA

infoadikia@seznam.cz