30.04.2013 15:04

Úsvit přímé demokracie

Senátor Tomio Okamura ještě nedávno odmítal založit stranu: „Stále více lidí se mě ptá, kdy už založím stranu. No, tak toho se asi nedočkáme. Vést stranu je velmi těžká věc, zvlášť když z prostých lidských důvodů ani za tento dlouho a těžce sestavovaný tým nikdy nemůžete zcela ručit.“ (Více zde Změna)

S tím lze jedině souhlasit, kdy se do strany mohou vetřít šmejdi, kteří z vlastního prospěchu stranu totálně zdiskreditují nebo, když se dostanou ke korytu,  přeběhnou k jiné straně. Ukázkovým příkladem jsou podvodníci Škárka a K. Kočí, kteří na zakázku odésáckých šmejdů zdiskreditovali Víta Báru (video ze soudního jednání Bárta, Škárka zproštěni, Kočí stále nebručí) nebo šmejdi v čele s πčovou, kteří od Věcí veřejných přeběhli do „parlamentní“ strany, kterou nikdo z občanů nevolil, a její členská základna by se vešla do jednoho mikrobusu.

 „Rozhodnutí Ústavního soudu neřešit Klausovu amnestii neznamená, že se nestalo nic z toho, co v žalobě Senátu bylo popsáno. Jen jsme dospěli do stádia, kdy zločin spoluvytváří právní prostředí, diktuje zákony, ovlivňuje rozsudky a řídí tuhle zemi. A normální obyčejní lidé jsou bezmocní“, říká Tomio Okamura. (Více zde Premiére Nečasi odstupte!)

Rozhodnutí třetí parlamentní komory – Ústavního soudu a arogance šmejda Přesčase pravděpodobně přiměly Tomio Okamuru změnit názor a zakládá nové hnutí Úsvit přímé demokracie. Po více jak dvaceti letech, kdy se zde ve vládě střídali socani s ódésáckými šmejdy je naše země totálně zdevastovaná morálně i ekonomicky. Občané už soutěži politických stran nevěří a ze zoufalství dokonce žádají návrat komoušů. Po více jak dvaceti letech tak zde svítá naděje, že vznikne hnutí, které by naši zemi mohlo přivést ke skutečné demokracii a je tak přijatelné pro levicově i pravicově smýšlející občany.

Hnutí Úsvit přímé demokracie řeší bolesti politického systému

Dnes byl ustaven přípravný výbor hnutí Úsvit přímé demokracie. Cílem hnutí je prosazení změny politického systému v České republice směrem k přímé demokracii.

Úsvit není standardní politickou stranou. Jeho jediný úkol je spojovat a podporovat osobnosti z celého spektra společnosti a politiky, regionální hnutí, sdružení a aktivisty, jejichž hlavním cílem pro nadcházející volby je prosazení změny ústavy ve smyslu přímé demokracie.

 Cílem hnutí není účastnit se koaličních vlád. Hnutí však podpoří takovou vládu, která společně s ním prosadí ústavní změny směrem k přímé demokracii.

 Hnutí Úsvit přímé demokracie bude usilovat, aby nová ústava obsahovala základní prvky přímé demokracie:

 - Právo v referendu navrhovat a rušit vybrané zákony

 - Přímou volbu starostů, poslanců a hejtmanů

 - Možnost v referendu přímo volené politiky odvolávat

 - Osobní hmotnou a trestní odpovědnost politiků, kteří ve veřejných funkcích hospodaří s veřejným majetkem

 - Zcela jasné oddělení moci zákonodárné a exekutivní - princip, kdy vládu jmenuje a řídí přímo volený a občany odvolatelný prezident v zákonných mantinelech.

Tyto základní změny ústavy řeší základní bolesti našeho politického systému, tedy chronickou nestabilitu koaličních vlád, nezodpovědnost politiků, stranické oligarchie a korupční propojení exekutivy s podnikatelskou sférou.

Hnutí Úsvit se neřadí napravo ani nalevo - prosazuje pouze principiální změny politického systému, které umožní všem občanům, ať už na levici, v politickém středu či na pravici, svobodně a přímo volit své zastupitele.

 Hnutí je inspirováno myšlenkami ústavní reformy podle knihy Úsvit, jejímž autorem je ekonom Pavel Kohout.

Zdroj Parlamentní listy.cz  Okamura: Hnutí Úsvit přímé demokracie řeší bolesti politického systému

Řada lidí zná Tomio Okamuru jako „českého Japonce, co zastupuje ty cestovky“, neúspěšného kandidáta na prezidenta a nově jako senátora. O jeho dětství a osobním životě toho však moc nevíme. Adikia tedy všem vřele doporučuje, přečíst si  knížku Tomio Okamura – Český sen, ve které novinář  Jarda Novák Večerníček popisuje příběh asiata, který začínal od nuly a svým vystupováním a pílí se dopracoval k úspěchu a uznání. Zaručeně vám polezou oči z důlků nejen nad jeho dětstvím, ale i nad popisem chování některých známých politiků v době, kdy zde začínal podnikat. Mimochodem, věděli jste, že Tomio Okamura je rozvedený otec, tedy člověk na naší straně? Na rozdíl od většiny z nás však má s bývalou manželkou dobrý vztah, protože i ona byla vychovávána jinou kulturou.

—————

Zpět


 


ADIKIA PŘEDSTAVUJE
ministr spravedlnosti ČR
JUDr: Pavel Blažek

Vyšší kultura se hned pozná!


ADIKIA PŘEDSTAVUJE
 I. náměstek ministra
 
JUDr. Daniel Volák

„Všichni soudci jsou čestní lidé a profesionálové“, ruku do ohně by za to dal.

596 soudců
členů zločinecké KSČ

Bašty komunistů v justici


ADIKIA PŘEDSATVUJE
předseda odborového svazu soudců
(Soudcovská unie)
JUDr. Tomáš Lichovník

„Alkohol za volantem nemá vliv na funkci soudce.“

„Soudce je také jen člověk.“

Plat soudce 100 000,- Kč
Definitiva 
Odpovědnost žádná
Zákonem chráněná osoba
Zdarma ozbrojená ochranka

Kdo ze smrtelníků to má?!