10.04.2014 15:31

Větší než malé množství

Ačkoliv by se podle titulku mohlo zdát, že se Adikia přeorientovala na kulinářský portál a obsahem článku bude recept na nějakou dobrotu, nenechejte se tím zmýlit, protože jde o ryze právní výraz, kterým se dokonce zabývalo Joštovo lidsko-právní panoptikum a před několika dny i Nejvyšší stolec. Ostatně ani „hrníčková“ kuchařka neobsahuje podobný nesmysl a měrnou jednotkou je alespoň hrneček.

Co více může dokazovat, že zde zákony vytvářejí a schvalují naprostí diletanti, než když nějaký zákon obsahuje formulaci „větší než malé množství“. Pokud mohl být uzákoněn tento nesmysl, stejně tak by v Silničním zákoně mohlo být uvedeno, že v obci se jezdí pomaleji než rychleji a mimo obec rychleji než pomaleji. Jak by to fungovalo v reálném provozu, si nejspíše každý dokáže představit, proto je jistě dobře, že plénum Nejvyššího stolce rozlousklo onen zákonodárci věnovaný zapeklitý právní oříšek, co je větší než malé množství.

Celá věc však má poněkud hořkou pachuť, neboť vrcholné orgány justice řeší práva feťáků z okraje společnosti, aby měli naprosto jasno, jaké množství drogy je ještě „na přestupek“, kterému se velmi snadno vyhnou, na místo toho, aby řešily práva dětí a jejich rodičů, aby měli naprosto jasno, co je větší než malé výživné.

—————

Zpět




ADIKIA PODPORUJE

www.hnutiusvit.cz

Podrobný program ZDE