14.11.2019 21:32

Vražda dětí nebo tragická událost? (pokračování II)

Děsivá tragédie, o které psala snad všechna média, všem dobře posloužila zvýšením sledovanosti a tím také příjmů z reklamy. O pár dnů později se tím už nikdo z „profesionálních“ novinářů nezabývá. Tak už to v Česku chodí.

Získali jsme první písemné materiály a příběh se ukázal být tak silný a čtení tak mimořádně napínavé, že jsme usoudili, že četbu autentických dokumentů prostě nemůže nic překonat. 

Nechceme šokovat, zviditelňovat se nebo snad dokonce vydělávat na cizím neštěstí. Chceme, aby si každý mohl na tuto událost udělat svůj vlastní názor a z této tragedie se poučit, aby se podobná věc už nikdy nemohla opakovat.

Zde je usnesení Krajského soudu v Praze ze dne 11. března 2019, č. j. 101 Co 77/2019 - 135

a usnesení Krajského soudu v Praze ze dne 3. září 2019, č. j. 101 Co 279/2019 - 376.

Zde je protokol z jednání (vyhlášení rozsudku) Okresního soudu v Mladé Boleslavi ze dne 18. října 2019. O rozsudek jsme žádali, prý není ještě v písemné podobě k dispozici. Zákonná lhůta soudu skončí 18. 11. 2019.

V protokolu jsou bohužel začerněny částky výživného, což nemá oporu v zákoně (viz. vyžádaná rozhodnutí od Krajského soudu v Prazem či veřejná databáze nálezů Ústavního stolce), proto jsme žádali o doplnění chybějících údajů. Předsedkyně Okresního soudu v Mladé Boleslavi se však usnesla (ZDE), že tyto údaje (částky výživného) prostě nesdělí. Zatím to nebudeme komentovat a každý ať si na odůvodnění udělá svůj vlastní názor.

Proti usnesení bude pochopitelně podáno odvolání.

Shodou okolností se včera konala jakási tisková konference „špiček“ justice s názvem Posílení důvěry v justici a lepší právní povědomí ve společnosti“, kde jedním s nejfrekventovanějších slovních spojení bylo „justice otevřená veřejnosti “. Video ZDE

Tohle přeci nikdo nemůže myslet vážně?!  

Šíření a kopírování uvedených informací je žádoucí. Nezapomínejte však na uvedení zdroje. Vaše komentáře jsou vítány. Těšíme se na ně v diskusi ZDE

tým Adikia.cz

 

—————

Zpět


HLEDEJ NA ADIKII

Použijte funkci 

HLEDAT zadáním klíčového slova.

 


KONTAKT ADIKIA

infoadikia@seznam.cz


ADIKIA PŘEDSTAVUJE

ministryně nespravedlnosti

matka justiční mafie

Mgr. Máňa Benešová

pro zvětšení klikni na obrázek