11.09.2018 10:44

Žena si sama nemůže nic diktovat

Bulvár je vděčný, když známé osobnosti perou svoje špinavé prádlo na veřejnosti a někdy to může být dokonce i poučné.

Sexy mozek Jyrka

Rozvod Paroubka sice není úplně žhavou novinkou, ale o velký rozruch se teď postarala jeho druhá manželka Petra. Skrze média začala vykřikovat, že jako předseda vlády nosil domů po kapsách nepřiznané milióny. Pokud není uzavřena předmanželská smlouva nebo zúženo společné jmění manželů, příjmy kteréhokoliv z manželů jsou jejich společným jměním. Že by se v ní po letech hnulo svědomí a chtěla státu doplatit daň z příjmu? To rozhodně ne! Chce mu tím zničit jeho návrat do vysoké politiky? Šance toho nabubřeného socanského blba jsou minimální. To tedy asi také nebude ten hlavní důvod. Ale je pravda, že velká část rozvedených žen si nedokáže přiznat svůj podíl na rozpadu manželství a jejich jediným životním cílem po rozvodu je zničit život bývalému partnerovi. O tom by mnozí čtenáři Adikie mohli dlouze vyprávět.

Ano, nemýlíte se, tím důvodem, proč vykřikuje o nezdaněných miliónových příjmech, je výživné. Právě na tohle velmi dobře slyší ekonomicky negramotné opatrovnické soudní stolice. I o tom by mnozí čtenáři Adikie mohli vyprávět.

Sexy mozek Jyrka odešel v „prvním kole“ od soudu s desítkou měsíčně a to se jeho bývalé manželce vůbec nelíbí. Proč? Vždyť jde o více jak trojnásobek průměrného výživného.

Podívejme se, jak o svých příjmech ten nabubřelý socanský blb hovořil na vrcholu svojí kariéry.

Dámy a pánové, nechci se vás dotknout, ale kdo z vás to má?

Dnes se vydává za chudého důchodce, …… který měl doma pod polštářem 5 melounů. Velká část z toho měla být jakási půjčka od hodného kamaráda na společné podnikání. Může se zdát, že se tím snažil zlegalizovat ty nezdaněné milióny, co nosil domů. Tím by si ale v otázce výživného pod sebou podříznul větev, proto hned kontroval tím, že ty peníze odnesla jeho bývalá manželka při opuštění společné domácnosti. Trestní oznámení podávat nebude s tím, že se to srovná při vypořádání společného jmění manželů. Dříve patřilo vyrabování bytu, bankovního účtu apod. jedním z manželů k rozvodovému folklóru. Mnozí čtenáři Adikie by mohli vyprávět. Alespoň na tohle pamatoval nový Občanský zákoník a dnes to už tak snadno nejde. Je tedy otázkou, proč se ten nabubřelý socanský blb hned neobrátil na soud a čeká až na vypořádání společného jmění manželů? I tohle je známý rozvodový folklór. Ze společných peněz (či jiných věcí) se při rozvodu udělá dar rodičů jednomu z manželů nebo se najde „hodný strýček“, který část peněz vydává za půjčku apod. Tím se výrazně zúží společné jmění manželů ke vzájemnému vypořádání a oškube se druhý z manželů. I o tom by mohli čtenáři Adikie dlouze vyprávět. 

Jak je to všechno ve skutečnosti, to se můžeme pouze domýšlet. 

Je však na sto procent jisté, že všechna ta nechutná rozvodová špína je důsledkem absence jasných pravidel pro vyměřování výživného a nesmyslného rozložení rozvodu do třech samostatných řízení (péče o dítě, rozvod a majetkové vypořádání), kdy zejména výživné a majetkové vypořádání jsou spojité nádoby. Kdyby ten nabubřelý socanský blb nechtěl vládnout třeba i s Marťany a místo toho se zajímal o problémy sprostého lidu, mohlo tohle být již dávno vyřešené. Držme mu palce, ať si to teď pěkně vyžere až do dna.

Hokejista KHL  a druholigová pěnice

Až z daleké Kanady nám přijela Lucie Vondráčková zvěstovat, že se jí rozpadlo manželství s hokejistou Tomášem Plekancem.  Údajně od něj chce 7 miliónů dolarů, 30 tisíc dolarů výživné měsíčně na obě děti a zaplatit soudní výlohy ve výši 100 tisíc dolarů. Tak to je slušná raketa. Pro nás je ovšem zajímavější vyjádření její právničky:

"Výše výživného nebo příspěvku na děti se v Kanadě vyčísluje podle přesných a spravedlivých tabulek ustanovených státním zákonem. Nikdo si nemůže vymyslet, že bude platit míň nebo víc. Žena si sama nemůže nic diktovat.“

zdroj ZDE

K tomu není co dodat.

Plekanec však usiluje o rozhodnutí o dětech českými soudy (více ZDE). Chudák vůbec netuší, že si tím staví vlastní popraviště.

Ani v tomto případě nevíme, co je pravda a co ne, ale pro nás je podstatné srovnání, jak se vyměřuje výživné v právním státě a jak se vyměřuje výživné v České republice po třiceti letech od údajného pádu bolševického režimu.

—————

Zpět


HLEDEJ NA ADIKII

Použijte funkci 

HLEDAT zadáním klíčového slova.

 


KONTAKT ADIKIA

infoadikia@seznam.cz


ADIKIA PŘEDSATVUJE

ministr nespravedlnosti vylosovaný přes noc z klobouku

SIMSALA BIM

JUDr. Jan Kněžínek, Ph.D.

pro zvětšení klikni na obrázek


ADIKIA PŘESDATVUJE

ministryně asociálního ministerstva práce

Dipl.-Pol. Jana Maláčová, MSc.

pro zvětšení klikni na obrázek


ADIKIA PŘEDSTAVUJE

justiční rekordmanka

ing. Taťána Malá

CELÝCH 13 DNŮ

byla v čele

Ministerstva nespravedlnosti

pro zvětšení klikni na obrázek

písnička

CONTROL(k)A