25.04.2017 22:12

Jak matky samoživitelky žijí na hranici chudoby

Předseda lidovců Bělobrádek si pustil pusu na špacír a řekl vcelku logickou věc, že si matky samoživitelky mají najít chlapa, aby netrpěly chudobou (vice ZDE). Ve dvou se to vždy lépe táhne. O tom není třeba pochybovat, ale pro matky samoživitelky parazitující na sociálním systému (čti - líné lemry) to bylo, jako kdyby klackem zašťáral v úlu divokých včel. Bělobrádek se pak jako správný korektní politik (čti – přizdisráč) během několika hodin za tento výrok omluvil, ačkoliv k tomu nebyl absolutně žádný důvod (více ZDE). Korunu tomu všemu pak dala kanálie Prima, pro kterou to ve večerních zprávách byla nejpodstatnější událost dne, jako kdyby už vypukla hrozící válka na asijské části zeměkoule. Při pobouřeném komentáři komunistické poslankyně Markové o ohroženosti samoživitelek chudobou kanálie Prima střihla ilustrační záběr na „pobouřenou“ samoživitelku Beatu (video ZDE). Máte tak možnost se podívat, jak vypadá taková samoživitelka ohrožená chudobou a udělat si na to vlastní názor.

Lidé, kteří už mají rozvod za sebou, dobře vědí, jak to s tím samoživitelstvím ve skutečnosti je. Drtivá většina matek samoživitelek žije obvyklým rodinným životem s novým partnerem (často i několika), ale před úřady vystupují jako samoživitelky, aby mohly čerpat různé sociální dávky či být zvýhodněny oproti jiným zaměstnancům v práci. V neposlední řadě jde také o účelové zkreslení životní situace při vyměřování výživného. Nezřídka tak rozvedený otec přispívá nejen na svoje děti, ale ještě vylepšuje rozpočet matky žijící s nějakým líným prcichvostem.

Tohle je další z důvodů, proč je potřeba, aby zde byl zákon o výživném, kde by každému z rodičů bylo stanoveno výživné. Při posuzování životní úrovně dětí by pak byl rozhodující součet výživného od obou rodičů a nebyly by do toho zahrnovány příjmy nových partnerů rodičů, kteří k dětem partnerů z předchozího manželství nemají absolutně žádnou vyživovací povinnost, čímž by pominuly důvody pro fiktivní samoživitelství.

Podpora dobrovolného či porozvodového samoživitelství je podpora nezodpovědného přístupu k výběru životního partnera, ale i k samotným dětem, pro což není ve zdravé společnosti místo, proto by samoživitelství mělo být zákonem omezeno maximálně na dva roky po rozvodu či od narození dítěte. Takto ušetřené peníze ze „sociálního účtu“ je pak nutné investovat na podporu zdravých rodin, které současný zvrácený systém nijak nepodporuje. 

  

—————

Zpět





Vychytávka na vyhledávání soudních jednání, která přebírá informace z aplikace InfoJednání

Hledej ZDE

 


ZÁKLAD PRÁVA ČR

Teorie relativity práva

Spravedlnost je abstraktní pojem, který se dokáže v konkrétním případě projevem českého soudce naprosto vytratit.

E = mc3

Vice ZDE