25.11.2012 10:58

Kdo lže, ten i krade!

Kdo lže, ten i krade, říkali nám starším rodiče, když nás vedli k řádnému životu. Toho času totiž byla krádež velmi hanebný čin a tak se každý raději k nějaké té lumpárně přiznal, než aby byl stavěn na úroveň zloděje. Časy se mění.

Zásluhou bezbřehého diletanta Pospíšila se za poslední roky zvýšil počet neplatičů výživného na dvojnásobek a věznice praskají ve švech. Tato „legrace“ stojí každý den 2,5 milionu korun a záhy tak došly peníze na provoz věznic. Jako obvykle tedy Pospíšil požádal o navýšení rozpočtu svého resortu, ale protože žlab (státní rozpočet) je už tak napjatý, že sotva stačí uspokojit všechny tuneláře, nedostal nic a za ohrožování plného žlabu tunelářů byl od žlabu překotně vyhnán. Oficiálně se tomu říká - ekonomicky nezvládl resort.

Zdánlivě neřešitelný problém lze mnohdy vyřešit pouhým selským rozumem a tak byl vedením resortu pověřen Blažek (jak sám říká) nemající intelektuální vývody. Všichni tedy netrpělivě očekávali, s čím přijde. Na tiskové konferenci pak představil experiment s elektronickými náramky a vizi jiné kategorizace věznic. Pokud to vůbec nějaký efekt přinese, v každém případě to není tolik potřebné okamžité řešení situace ve vězeňství. Na to se chtěla zeptat redakce JusticeTV, ta však neprošla cenzurou tiskové mluvčí Hrubé (Tiskovka jen pro patolízaly) a takto triviální otázka z patolízalských novinářů nikoho nenapadla. Adikia si tedy musela odpověď na tuto otázku vyžádat v rámci zákona o poskytování informací (tedy nikoliv jako novinář).

Adikia - Oficiálním důvodem odvolání Vašeho předchůdce bylo ekonomické nezvládnutí resortu, kdy požadoval navýšení rozpočtu na vězeňství s tím, že docházejí peníze. Situaci měl vyřešit přesun financí uvnitř resortu, ale Váš předchůdce nebyl schopen tyto prostředky identifikovat. Podařilo se Vám tyto prostředky identifikovat?

Odpověď - V návaznosti na stav státního rozpočtu a kapitoly Ministerstva spravedlnosti byla nedostatečnost finančních prostředků ve Vězeňské službě řešena zejména manažerským přístupem, kdy po analýze jednotlivých položek rozpočtových prostředků došlo k přesunům ze sociálních dávek a z justiční části do části vězeňské, čímž byla pokryta potřeba více než 480 mil. Kč a zapojením 150 mil Kč ze Všeobecné pokladní správy, tj. došlo k celkovému posílení ostatních věcných výdajů o více než 630 mil. Kč.    

Adikia - Je tím pro tento rok zcela vyřešen původní nedostatek financí na vězeňství?

Odpověď - Původní akutní nedostatek prostředků na zajištění základních potřeb Vězeňské služby byl výše uvedeným způsobem vyřešen. Je však nutné zdůraznit, že se nejedná o optimální objem prostředků v návaznosti na potřeby a rozvoj, ale o minimum nezbytné k zajištění základního provozu.

Více zde Proč nemohou nezávislí novináři na tiskovku? Výživné je zde tabu!

Tak tedy sláva! I bez intelektuálních vývodů lze vyřešit nedostatek financí na provoz věznic.

Před několika dny se v médiích objevila zpráva, že ze svojí funkce náhle „na vlastní žádost“ odstoupil generální ředitel vězeňské služby Jiří Tregler.  

Šéf vězeňské služby rezignoval

Šéf vězeňské služby Jiří Tregler ve středu rezignoval na svou funkci. Právu řekl, že tak učinil z ryze osobních důvodů. Svoji rezignaci podal ministru spravedlnosti prostřednictví prvního náměstka ministra spravedlnosti Daniela Voláka. Podle informací Práva ze dvou na sobě nezávislých zdrojů ale zřejmě pouze předešel svému odvolání, které se mělo odehrát v těchto hodinách.

Zdroj Novinky.cz Šéf vězeňské služby rezignoval

Hned druhý den se důvod jeho „vlastní žádosti“ začal vybarvovat.

Šéf vězeňské služby Tregler odstoupil pod nátlakem

Šéf vězeňské služby Jiří Tregel ve středu rezignoval. Podle informací Práva odstoupil pod nátlakem a jeho konec nemusel být dobrovolný. Podle dvou na sobě nezávislých zdrojů mělo vedení ministerstva spravedlnosti již připravené rozhodnutí o jeho odvolání. Svým krokem tomu zřejmě jen předešel.

Zdroj Novinky.cz Šéf vězeňské služby Tregler odstoupil pod nátlakem

Jedním z důvodů mělo být, že svazáka Přesčase nikdo neinformoval o tom, že proběhne razie ve věznici ve Valdicích. Není však jasné, proč by o tom měl předseda vlády vědět, když to patří k předpokládanému výkonu dozoru věznic? Že by tam měl nějakého „kamarádíčka“, který díky tomu přišel o mobil? To by mohl být důvod k odvolání Treglera. Vcelku legrační je, když se později ukázalo, že kromě svazáka Přesčase o razii pravděpodobně předem věděli i vězňové.

Situace se pak měla vyhrotit na poradě vedení ministerstva. Tregler údajně také požadoval po ministerstvu zhruba padesát miliónů korun, aby vězeňská služba mohla do konce letošního roku normálně fungovat. Jenže prý narazil u nového ekonomického náměstka ministra Radomíra Daňhela, který Treglerovi údajně sdělil, že o tyto finance vládu žádat nebude.

Zdroj Novinky.cz

Na provoz věznic do konce roku chybí 50 miliónů korun!

Intelektuálně bezvývodový Blažek tedy lže!

A kdo lže, ten i krade!

Nesmyslným vězněním pro společnost nijak nebezpečných neplatičů výživného k dnešnímu dni Blažek okradl všechny občany tohoto státu o

325 525 000 korun.

Kdo lže, ten i krade! To je v současné době ideální předpoklad pro funkci ministra spravedlnosti.

 

—————

Zpět


ADIKIA PŘEDSTAVUJE
ministr spravedlnosti ČR

JUDr: Pavel Blažek


ADIKIA PŘEDSTAVUJE
 I. náměstek ministra
 
JUDr. Daniel Volák

„Všichni soudci jsou čestní lidé a profesionálové“, ruku do ohně by za to dal.

596 soudců
čelnů zločinecké KSČ

Bašty komunistů v justici


NEJLEPŚÍ HLÁŠKY

Soudce bývalý komunista
je totéž
jako bývalý černoch.

JUDr. Klára Samková

***

Zvířata na území ČR mají právo vychovávat svá mláďata. I opice v ZOO mají právo vychovávat svá mláďata. Pouze čeští rozvedení otcové toto právo nemají.
Ing. Lubomír Bouše