02.07.2015 10:30

Koalice od toho dává ruce pryč

O náhradním výživném za neplatiče výživného se zde v pravidelných intervalech diskutuje už od roku 2007, kdy s tímto zákonem přišla nechvalně známá socanská ultrafeministka Čurdová. (Na tento návrh se můžete podívat ZDE.) Zcela nepochybně by byl takový zákon zapotřebí, kdy je povinností státu pomáhat potřebným dětem, ale zde se chce řešit problém, který spočívá v neschopnosti platit nereálně stanovené výživné jen podle momentální nálady soudních stolic a nikoliv skutečný problém finančně slabých rodičů dítěte. To pochopitelně naráží na zájmy „pravicových“ politiků, kteří jsou napojeni na advokátní a exekutorskou mafii, která by tak přišla o kšefty. Takový zákon by nejspíše uvítali i „neplatiči“ výživného, neboť náhradní výživné je odvozeno od životního minima dítěte a než platit nereálné výživné matce, je lépe dlužit reálné výživné státu. Z těchto důvodů tak nikdy tento zákon neprošel.

A neprošel ani tentokrát, kdy se několika lidem okolo Adikie podařilo do vládního programu zanést „trojského koně“ v podobě zákona o výživném, který by měl logicky zákonu o náhradním výživném předcházet a kolice od zákona o náhradním výživném dává ruce pryč.

Koalice se opět neshodla na zrušení superhrubé mzdy

Zástupci stran vládní koalice se na středeční schůzi neshodli na zrušení superhrubé mzdy. Na komplexním návrhu řešení problematiky bude nyní pracovat expertní tým. Podobný postup zvolila koalice i u dalších z diskutovaných témat, mezi nimiž bylo zálohové výživné nebo koncepce sociálního bydlení.

"U zálohovaného výživného je dohoda, že chceme takový zákon přijmout, že je vůle pomoci samoživitelům nebo samoživitelkám s dětmi," řekl Sklenák k dalšímu návrhu. I o něm se bude dále jednat. ANO trvá na tom, aby stát zálohové výživné nedával plošně. Obává se zneužití institutu.

Zdroj kanálie Novinky.cz  Koalice se opět neshodla na zrušení superhrubé mzdy

—————

Zpět




PETICE ZA ZÁSADNÍ REFORMU JUSTICE
a nejen to


ADIKIA PODPORUJE

SVOBODA A PŘÍMÁ DEMOKRACIE 

Program ZDE