09.04.2014 23:33

Máte tam bombu aneb dětinsky hloupé odročení jednání

Adikia se dnes chtěla účastnit zajímavého jednání o výživném, ale už při příjezdu ke stánku „spravedlnosti“ Na Míčánkách bylo na první pohled jasné, že se zde děje něco neobvyklého. Celý areál byl uzavřený, protože někdo telefonicky oznámil, že je tam bomba. Každému, kdo někdy navštívil tento stánek, však musí být naprosto jasné, že tam žádná bomba být nemůže, protože návštěvníci prochází velmi pečlivou kontrolou. Zvláště podezřelé osoby, jako pan Luboš Patera, si dokonce musí vytrhat zip z kalhot, aby opravdu byla jistota, že u sebe nemají žádný nebezpečný předmět (video zde Poklopec nedám!). Bombu by tam tedy musel pronést jedině někdo ze zaměstnanců.

Anonym nahlásil bombu v justičním areálu, evakuováno bylo 800 lidí

Anonymní telefonát ve středu ráno nahlásil uložení bomby v Justičním areálu Na Míčánkách v Praze 10. Evakuováno bylo osm set lidí. Areál prohledávali policisté, žádnou výbušninu ale nenašli.

Anonym nahlásil bombu v areálu zhruba v 8:40.

"Na místo přijeli policisté z pohotovostní motorizované jednotky, speciální jednotky a také dalších složek. Místo prohledával pes speciálně vycvičený na vyhledávání výbušnin, který provedl prohlídku šesti objektů," řekla iDNES.cz mluvčí pražské policie Jana Rösslerová.

Z budovy bylo na základě poplachu vyhlášeného místní ostrahou evakuováno asi osm set lidí. Jak zaměstnanců, tak civilních osob.

Policie ale žádnou bombu nenašla, kolem čtvrt na dvanáct se tak lidé mohli vrátit zpět do budovy.

Soudy musely zrušit několik desítek jednání a hlavních líčení. Například na Obvodním soudu pro Prahu 4 jich bylo 43, sdělil ČTK jeden z jeho mluvčích Michael Květ.

Neznámý volající je podezřelý ze spáchání trestného činu šíření poplašné správy, za což mu hrozí až tříleté vězení.

V areálu s celkovou zastavěnou plochou přes 11 tisíc metrů čtverečních sídlí několik pražských justičních institucí, mj. obvodní soudy pro Prahu 4, 6, 8, 9, 10, stejný počet obvodních státních zastupitelství a probační a mediační služba pro střediska Praha, Praha východ a Praha západ.

Zdroj iDnes  Anonym nahlásil bombu v justičním areálu, evakuováno bylo 800 lidí

Pokud by se přece jen někomu podařilo pronést do stánku spravedlnosti nějakou trhavinu a její explozí se chtěl pomstít za nepochybně nespravedlivé rozhodnutí, rozhodně by to předem nikomu neoznamoval. Zcela nepochybně se tak jednalo o dětinsky hloupé odročení jednání, čehož si byli všichni velmi dobře vědomi, a tak zatím co návštěvníci stánku trpělivě vyčkávali před jeho vchodem, protože nikdo nebyl schopen s jistotou říct, kdy bude otevřen, mravní lidský odpad měl mejdan v přilehlé restauraci a kavárně.  

Až se tedy jednou někdo, kdo už nemá co ztratit, skutečně naštve a bude chtít sprovodit ze světa nějakou svini v taláru, která mu zničila život, je zbytečně složité pronášet bombu přes justiční ochranku a ohrozit při tom životy několika set stejně nešťastných lidí. Stačí zavolat, že je v areálu bomba a pak už si jen počkat, až marvní lidský odpad doleze do přilehlé restaurace. Jedním „vrzem“ tak lze sprovodit ze světa hned několik sviní najedou, při minimálních ztrátách na nevinných lidech.

—————

Zpět




ZÁKLAD PRÁVA ČR

Teorie relativity práva

Spravedlnost je abstraktní pojem, který se dokáže v konkrétním případě projevem českého soudce naprosto vytratit.

E = mc3

Vice ZDE