17.02.2018 20:34

Ministerstvo mlžení

Ministerstvo zlovůle potřebovalo obhájit protiústavní vyměřování výživného, proto zplodilo neskutečně rozsáhlý pamflet s názvem Analýza aktuálních otázek výživného, přičemž stačilo naspat, už soudruzi soudci to dělali dobře a my, páni soudci, to budeme dělat také tak. Marné byly oponentní názory lidí, kteří měli možnost se k tomu pamfletu vyjádřit ještě před jeho zveřejněním. Pamflet tak vzbuzuje celou řadu neodbytných otázek, proto se na ně snažil získat odpověď pan Olejár (více ZDE).

Říká se, jaký pán, takový kmán. V případě Ministerstva zlovůle to platí do puntíku. Ministr Pelikán nemluví, nevidí ani neslyší, když premiér veřejně prohlásí, že lze někoho trestně stíhat na objednávku a jeho tisková mluvka zase není schopna řádně odpovědět na jasně položené otázky a ještě z lidí dělá blbce, že ten pamflet nečetli až do konce. Vhodnější název by tedy byl Ministerstvo mlžení.   

Takže jsme se dozvěděli jen to, že průměrné náklady na civilní stoliční řízení na prvním stupni činí 5400 Kč a na trestní 6800 Kč. Bohužel u toho není uvedeno, co všechno je do těchto nákladů započítáno. Zjevně se však s ohledem na platy soudních stolic, jejich asistentů, dalšího pomocného (často i mentálně) personálu a stoliční ochranky (justiční stráž) nejedná o skutečné náklady. Také jsme se dozvěděli, že průměrné denní náklady na uvěznění jedné osoby činí 1096 Kč. Zde už je alespoň uvedeno, co všechno je do nákladů započítáno. I tak se zdá, že nejde o celkové náklady, kdy "ostatní věcné výdaje" je příliš obecný pojem a vše ostatní se týká financování bachařů.

Nedozvěděli jsme se, jaké jsou náklady na civilní a trestní řízení na druhém stupni, kdo je autorem toho šíleného pamfletu Analýza aktuálních otázek výživného ani další věci k vyměřování výživného. Nedozvěděli jsme se ani kolik soudních stolic se zabývá vyměřováním výživného a na místo toho nám bylo zpřístupněno dílo statistického šílence s názvem Výroční zpráva o českém soudnictví za rok 2016. Tu si můžete stáhnout ZDE. Pozor, ten soubor má 8 MB, tak se to bude při pomalejším připojení delší dobu stahovat. Možná se někomu z vás podaří v tom něco zajímavého dohledat. 

Nevadí. Tak budeme žádat o informace stále dokola a snad se k nějakým reálným číslům dopracujeme.

 

—————

Zpět


HLEDEJ NA ADIKII

Ministr zlovůle nemluví, 
nevidí ani neslyší. Pro
vyhledání 
potřebných 
informací tedy využijte
funkci

HLEDAT zadáním klíčového slova.

  ministr nespravedlnosti
JUDr. Robert Pelikán, Ph.D.


KONTAKT ADIKIA

infoadikia@seznam.cz





ZÁKLAD PRÁVA ČR

Teorie relativity práva

Spravedlnost je abstraktní pojem, který se dokáže v konkrétním případě projevem českého soudce naprosto vytratit.

E = mc3

Vice ZDE