20.12.2017 11:37

Obušku z pytle ven!

Ačkoliv ještě nenastal čas sledování vánočních pohádek a silvestrovských zábavných pořadů, o jednu „zdařilou taškařici“ se již postarala Poslanecká sněmovna volbou předsedy komise pro kontrolu nad Generální inspekcí bezpečnostních sborů. Do čela této komise byl nominován komunistický fízl Ondráček, který se aktivně podílel na mlácení demonstrantů v roce 1989.  

JUDr. PhDr. Zdeněk Ondráček, Ph.D. - KSČM 

Po absolvování gymnázia v Trutnově vystudoval Nástupní policejní školu v Praze (1988 až 1990) a Důstojnickou školu Ministerstva vnitra ČR v Jihlavě (1993). Vzdělání si dále doplnil v letech 1997 až 2001 bakalářským studiem naPolicejní akademii ČR v Praze, v letech 2003 až 2005 magisterským studiem na Pedagogické fakultě Univerzity Hradec Králové, magisterským studiem (2004 až 2005) a rigorózním řízením (2005 až 2007) na Akadémii Policajného zboru v Bratislave a rigorózním řízením (2005 až 2007) a doktorským studiem (2008 až 2011) naUniverzitě Palackého v Olomouci.

Nejdříve pracoval v letech 1987 až 1988 jako dělník ve výrobě v Krkonošských papírnách ve Svobodě nad Úpou. Po vykonání náhradní vojenské služby v roce 1988 ve Frýdku-Místku začal pracovat u Sboru národní bezpečnosti, později Policie ČR.

Ještě jako příslušník Pohotovostního pluku SNB zasahoval v lednu 1989 proti demonstrantům během tzv. Palachova týdne. V rozhovoru pro časopis Mladý svět v prosinci 1989 přiznal, že tehdy mlátil lidi a obuškem uhodil i dívku.

V listopadu 1989 poskytl také rozhovor Československé televizi, ve kterém popisoval, jak měli být demonstranti údajně vyzbrojeni. Úryvek z tohoto rozhovoru se pak objevil v roce 2012 v seriálu Vyprávěj 

Mezi poslanci se najdou i tací, kteří jeho odpovědnost zlehčují tím, že pouze plnil rozkazy. To je stejně obludné tvrzení, jako kdyby říkali, že jednotky SS při vraždění židů také pouze plnili rozkazy a nenesou zato žádnou odpovědnost. Skutečnost je však taková, že k Pohotovostnímu pluku SNB  v Praze Hrdlořezích se hlásili šmejdi, kteří se chtěli vyhnou  základní vojenské službě a velmi dobře věděli, že budou nasazování na potlačování demonstrací, protože to trénovali na vojenském letišti ve Kbelích. Jistě ne náhodou se až do dnešní doby udržel pro oblast křižovatky ulic Českobrodská a  Pod Táborem místní název  Údolí dutých hlav.

A nejde jen o jeho zavrženíhodnou minulost, za kterou se ani nedokázal veřejně omluvit, kdy tento arogantní komunistický fízl podal v roce  2016 návrh na protiústavní změnu Exekučního řádu, kterou se rozšiřuje pravomoc exekutorské mafie na zabavování řidičských průkazů neplatičům výživného stanoveného jen podle momentální nálady soudců i na zletilé „děti“ (více ZDE a ZDE).

V prvním kole volby komunistický fízl Ondráček neprošel. Ve druhém kole už díky svědkům Burešovým a někomu z SPD prošel, ale hlasování bylo zmatečné a volba byla zrušena. Další pokračování poslanecké taškařice Obušku z pytle ven tak bude až v lednu. 

  

—————

Zpět


HLEDEJ NA ADIKII

Pokud nechcete být
"dřevěným kačerem" v 
rukách justiční, exekuční
a advokátní mafie, využijte
funkci

HLEDAT zadáním klíčového slova.


  ministr nespravedlnosti
JUDr. Robert Pelikán, Ph.D.


KONTAKT ADIKIA

infoadikia@seznam.cz