20.01.2015 09:35

Ochránci lidských práv se bouří

Podle nové ruské legislativy nesmějí za volant usednout exhibicionisté, voyeuři, fetišisté, transvestité, pedofilové, nekrofilové a vyznavači sadomasochistických praktik. Tyto sexuální odchylky tak rozšířily dosavadní seznam, podle kterého zákaz platil pro slepotu, schizofrenii, epilepsii a další podobně závažná onemocnění. Zákonodárci si od toho slibují, že sníží počet mrtvých na silnicích, který je v Rusku mnohem vyšší než v jakékoliv evropské zemi.

Ačkoliv jde o logické opatření, kdy duševně nemocní lidé nemohou dostat zbrojní průkaz, tedy nemohou ani řídit motorové vozidlo, u údajných ochránců lidských práv (pražská lumpenkavárna) si tento zákon vysloužil silnou kritiku.

Na druhou stranu těmto údajným ochráncům lidských práv nijak nevadí, že v českém právním řádě je zakotveno zabavování řidičáků duševně zdravým rozvedeným otcům, a to aniž by spáchali nějaký závažný dopravní přestupek. Někteří rozvedení otcové jsou dokonce nedobrovolně isolováni od společnosti na místo pro společnost nebezpečných sexuálních úchyláků.

A to je podle kritiků ruských zákonů naprosto v pořádku?!

—————

Zpět




PETICE ZA ZÁSADNÍ REFORMU JUSTICE
a nejen to