22.10.2014 08:53

Prostě to tam šoupnu

Poslanec ANO bezohledně zaparkoval na chodníku u přechodu

Ačkoli poslanci po vleklých debatách ostrouhali a nedostali privilegium, které by jejich vozidla ubránilo před odtahem, poslanec hnutí ANO Jan Volný si s tím hlavu nedělal. Během čtvrteční předvolební superdebaty parkoval své auto na chodníku přímo za přechodem pro chodce. Musel za to uhradit pokutu 500 korun.

Více ZDE

Zdroj kanálie Novinky.cz

Díky rozsáhlým rezidenčním zónám a absolutnímu nedostatku „volných“ (avšak zpoplatněných) parkovacích míst je v Praze velice složité zaparkovat. Tato výhoda „místních“ obyvatel se však často obrací proti nim samotným, kdy musí složitě hledat řemeslníky, kteří mají parkovací povolenku nebo jsou ochotni riskovat pokutu. Stejně tak nemají kde zaparkovat jejich návštěvy, přestože zejména o víkendu je rezidenční zóna poloprázdná. Takto hloupě jsou nastavena pravidla a většina lidí je musí respektovat. Nikoho to však neopravňuje zaparkovat jako dobytek na chodníku za přechodem pro chodce. Výmluva poslance Volného (ANO), že několikrát objížděl blok a nemohl sehnat místo na zaparkování je ubohá, protože 5 minut chůze od místa kde „zaparkoval“ je obrovské parkoviště u Pražského výstaviště. Navíc Česká televizní kanálie zajišťuje dopravu účinkujících a mohl se tak zcela vyhnout problému s parkováním.

Poslanec Volný (ANO) je hodně velký zmrd, ale ještě větší zmrdi jsou místní obecní pomáháči, protože měli nechat jeho vozidlo okamžitě odtáhnout!

§45 zákona č. 361/2000 Sb. o provozu na pozemních komunikacích

„Kdo způsobil překážku provozu na pozemních komunikacích, musí ji neprodleně odstranit; neučiní-li tak, odstraní-ji na jeho náklad vlastník pozemní komunikace. ... Je-li překážkou provozu na pozemní komunikaci vozidlo, rozhoduje o jeho odstranění policista nebo strážník obecní policie; vozidlo se odstraní na náklad jeho provozovatele."

—————

Zpět




PETICE ZA ZÁSADNÍ REFORMU JUSTICE
a nejen to


ADIKIA PODPORUJE

www.hnutiusvit.cz

Podrobný program ZDE