24.06.2014 00:02

První výsledky pracovní schůzky Unie otců s ministryní zlovůle Válkovou

Ačkoliv máme stejný počet soudních stolic jako Japonsko s desetkrát větším počtem obyvatel, bylo v souladu se směrnicí Evropské unie o rovných příležitostech mužů a žen na návrh ministryně zlovůle Válkové minulý týden prezidentem Mlhošem jmenováno 13 žen a 4 muži novými soudními stolicemi.

Ministryně Válková navrhla jmenování 17 nových soudců

Ministryně spravedlnosti Helena Válková (ANO) předloží ve středu vládě k projednání návrh na jmenování 17 nových soudců. Mezi kandidáty převažují ženy, nováčci posílí především okresní soudy v obvodu ústeckého krajského soudu, které dlouhodobě patří k nejpřetíženějším v republice.

Zdroj Česká justice více ZDE

Zeman na Hradě jmenoval 17 nových soudkyň a soudců

Prezident Miloš Zeman na Pražském hradě jmenoval 17 nových soudkyň a soudců, kteří posílí především okresní soudy v Ústeckém kraji. Hlava státu 13 ženám a čtyřem mužům popřála, aby se jim dařilo řešit případy a měli čistý stůl. Noví soudci zamíří na území celkem tří krajských soudů - středočeského, ústeckého a královéhradeckého. Celkem 11 z nich poslal návrh ministryně do obvodu Krajského soudu v Ústí nad Labem: čtyři souhlasili se svým přidělením k okresnímu ústeckému soudu, dva se chystají do Mostu a dva do České Lípy. Po jednom má přijít do Teplic, Děčína a Jablonce nad Nisou. Jedné posily se mají dočkat také okresní soudy na Praze-západ a Praze-východ, dále v Mělníku, Kladně, Příbrami a Ústí nad Orlicí. Slavnostní ceremoniál související s justicí se na Hradě odehraje i ve čtvrtek, kdy Zeman jmenuje ústavním soudcem dosavadního prezidenta Soudcovské unie Tomáše Lichovníka.

Zdroj Český rozhlas více ZDE

Pracovní schůzka Unie otců s ministryní zlovůle Válkovou z dubna tohoto roku (více ZDE) tak konečně přináší první hmatatelné výsledky. Větší počet žen v talárech tak jistě potěší všechny příznivce bukvawebu Střídavka.cz , kteří baží po střídavé péči o děti, neboť se vše zjevně posunuje mílovými kroky kupředu.

Pro rozvedené otce, kteří jsou ožebračováni zlovolně vyměřeným výživným jen podle momentální nálady mravního lidského odpadu v talárech, to však rozhodně není příznivá zpráva, protože už bývalý federální ministr vnitra Ján Langoš pochopil, že jmenováním nových soudních stolic se zde absolutně nic nezmění.  

„Prepadli sme ilúzii, že postupne budeme dopĺňať justíciu mladými sudcami, ale keď mladý sudca príde na okresný súd, kde má desať starých kolegov, tak o pár mesiacov začne súdiť ako oni.“

—————

Zpět




ADIKIA PODPORUJE

www.hnutiusvit.cz

Podrobný program ZDE


Vychytávka na vyhledávání soudních jednání, která přebírá informace z aplikace InfoJednání

Hledej ZDE


ZÁKLAD PRÁVA ČR

Teorie relativity práva

Spravedlnost je abstraktní pojem, který se dokáže v konkrétním případě projevem českého soudce naprosto vytratit.

E = mc3

Vice ZDE