19.02.2018 19:57

Si dělaj prdel

Člověk, který si prošel opatrovnickou torturou, je nepochybně přesvědčen, že už jej nemůže absolutně nic překvapit. To je velký omyl. Stačí tiskovému oddělení Ministerstva zlovůle položit několik triviálních otázek (více ZDE) a jejich odpověď vás totálně odbourá.

Dobrý den,

na Vámi položené dotazy nelze odpovědět. Ministerstvo spravedlnosti v rámci své statistické aplikace, centrálně shromažďuje pouze průměrné náklady řízení v rámci celých agend (civilní, trestní, opatrovnické, insolvenční). Údaje ohledně nákladů rozlišované dle druhu konkrétní věci v rámci dané agendy  ministerstvo neeviduje.

S pozdravem

Mgr. Jakub Říman
Tiskové oddělení
Kancelář člena vlády

Ministerstvo spravedlnosti ČR
Vyšehradská 16, Praha 2. 128 10                                  

e-mail:  JRiman@msp.justice.cz     

Tak Ministerstvo zlovůle není schopno říct, jaké jsou náklady řízení ani na nejčastější typy řízení v jednotlivých agendách, přestože každému musí být jasné, že některá řízení musí být nákladnější a jiné méně, a některá zase častější než ty ostatní. A jak potom připravují rozpočet? Podle sedliny z ranního šálku kávy ministra?  Na takový chaotický bordel máme platit daně? To si snad z lidí dělají prdel ne?   

Dobrý den

Lze si jen obtížně představit, že Ministerstvo spravedlnosti nemá přehled o nákladech různých řízení v rámci jedné agendy. Tím se nabízí otázka, jak potom Ministerstvo spravedlnosti připravuje rozpočet.

Prosím tedy o informaci:

1) Jak Ministerstvo spravedlnosti připravuje rozpočet, když nezná náklady na nejčastější typy řízení v jednotlivých agendách?) 

2) Jaké jsou skutečné celkové průměrné náklady na jedno soudní řízení na I. stupni v agendě civilní, trestní a opatrovnické a co všechno je do těchto nákladů započítáno?

3) Jaké jsou skutečné celkové průměrné náklady na jedno soudní řízení na II. stupni v agendě civilní, trestní a opatrovnické a co všechno je do těchto nákladů započítáno?

4) Jaké jsou skutečné celkové průměrné náklady na práci státního zástupce u jednoho případu trestního stíhání pro trestný čin zanedbání povinné výživy v období, kdy si věc převezme od Police ČR až do zahájení trestního řízení před soudem a co všechno je do těchto nákladů započítáno?

Luboš Meszner

člen Syndikátu novinářů ČR č.p.  12775
Příloha – průkaz novináře

Jaký pán, takový kmán.

—————

Zpět


HLEDEJ NA ADIKII

Ministr zlovůle nemluví, 
nevidí ani neslyší. Pro
vyhledání 
potřebných 
informací tedy využijte
funkci

HLEDAT zadáním klíčového slova.

  ministr nespravedlnosti
JUDr. Robert Pelikán, Ph.D.


KONTAKT ADIKIA

infoadikia@seznam.cz