28.12.2012 00:28

Už nám zase lžou do obličeje jako za bolševika

Adikia pozorně sleduje vývoj debaty o platech soudních stolic a státních zástupců. Debata se teď přesunula do Senátu, jehož ústavně-právní výbor pod vedením bývalého komunistického prokurátora Miroslava Antla navrhuje změnit vládní zákon odhlasovaný koalicí poslaneckých šmejdů ODS, TOP 09 a LIDEM (Podle primitiva Blažka je číslovka 3 nepochybně ústavně konformnější) a zvýšit platy soudních stolic na 3násobek průměrného platu v neziskové sféře. Za zvýšení platů soudních stolic lobuje i bývalá ústavní stolice Eliška Wagnerová. Ta chce navíc podat návrh, kterým by se zvýšily i platy ústavních stolic, o jejichž platy až doposud vůbec nešlo.  

Ústavní soud v žádném ze svých nálezů neuvedl, že základní plat soudních stolic musí být 3násobkem průměrného platu v neziskové sféře, ale pouze konstatoval, že 2,5násobek je protiústavní a zrušil příslušné ustavení zákona (Nesoudnost – choroba z povolání soudní stolice).

Pomalu si zvykáme, že nám „oficiální“ média podávají lživé nebo neúplné informace. Někdy jde o záměr, jindy o naprostou neznalost daného problému. Máme si však zvykat, že nám budou do očí sprostě lhát námi zvolení zástupci lidu? V případě komunistického prokurátora Antla, který jako náměstek policejního prezidenta ožralý zbořil služební auto a nepřebíráním obsílek se vyhnul trestu, to není nic překvapivého, ale že sprostě lže bývalá ústavní stolice Wagnerová je opravdu silná káva.

Jakou falešnou hru tady s námi bývalá ústavní stolice Wagnerová hraje? Když jde o platy soudních stolic, tak si najedenou vzpomene, že nálezy Ústavní stolice jsou pro všechny závazné, ale když šlo o právo (s)prostých občanů, tak jí bylo celou dobu u (_!_), že obecné soudní stolice na její nálezy z vysoka kašlou.

Důvody lobingu bývalého komunistického prokurátora Miroslava Antla a bývalé ústavní stolice Elišky Wagnerové za platy soudních stolic jsou průhledné. Skutečně jen blázen by si mohl myslet, že ukončením funkcí byly zpřetrhány jejich vazby na „kamarádíčky“ v justici (mafie se už nesmí říkat). Ať už je tím důvodem cokoliv, při krácení sociálních dávek matkám samoživitelkám či důchodů a zvyšování daňové zátěže občanů, je další navýšení platů soudních stolic a státních zástupců hluboce nemravné!

Kolik občanů by dalo (K)Elišce hlas, kdyby v předvolební kampani horovala za zvýšení platů soudních stolic a zvýšení schodku státního rozpočtu o miliardu?

—————

Zpět


ADIKIA PŘEDSTAVUJE
ministr spravedlnosti ČR
JUDr: Pavel Blažek

Vyšší kultura se hned pozná!


NEJLEPŚÍ HLÁŠKY

Soudce bývalý komunista
je totéž
jako bývalý černoch.

JUDr. Klára Samková

***

Zvířata na území ČR mají právo vychovávat svá mláďata. I opice v ZOO mají právo vychovávat svá mláďata. Pouze čeští rozvedení otcové toto právo nemají.
Ing. Lubomír Bouše