17.03.2014 11:48

Výživná diskuse o výživném – VII. část

Dalším hostem diskuse „U Jílkové“ byl socan Jaroslav Foldyna. Ten se velmi často objevuje v reportážích novinářských kanálií jako zastánce femonacistických myšlenek, proto nijak nepřekvapil, když se do rozvedených otců opřel s tím, že si přes dítě vyřizujeme účty s bývalými manželkami, byť v případě, kdy je dítě svěřeno do výlučné péče matky, je to přesně obráceně. Jeho výpad proti rozvedeným otcům byl však především dán dramaturgickým záměrem veřejnoprávní VAGINA TV, kdy na jedné straně měli být zastánci zákona o zálohovaném (náhradním) výživném a na druhé straně jeho odpůrci a teprve až

v průběhu diskuse pochopil, že rozvedení otcové v zásadě nemají problém se zákonem o zálohovaném výživném a naopak vítáme otevření diskuse o výživném. Nakonec sám uznal, že zavírání nešťastných rozvedených otců do kriminálu je nesmysl, který problém sociálně potřebných dětí absolutně neřeší a společnými silami jsme jej dohnali k veřejnému příslibu uzákonění jasných pravidel pro stanovení výživného. To rozhodně nebude mít jednoduché už jen ve vlastní straně (Marksová Pitomiová, Gajdůšková) a už vůbec nemůže počítat s opoziční zločineckou ODS či TOP 09, byť jim socani svými hlasy také vypomáhali při hlasování o kosmetické změně zákona o rodině ve prospěch střídavé péče.

Výživné je pro společnost velmi citlivé téma (podobně jako cikáni) a socana Foldynu může rychle katapultovat na politické výsluní, ale stejně tak i na politické smetiště, jako všechny před ním, kteří toto téma otevřeli (socanská husa Mazuchová nebo spisovatelka sexuálních fantazií Kovářová). Pokud o to bude mít zájem, Adikia je připravena mu vysvětlit všechny známé problémy s vyměřováním výživného, seznámit jej s pravidly pro výpočet výživného ve vyspělých právních státech a podílet se na tvorbě zákona. V každém případě mu budeme držet palce, aby v boji za zákonem stanovená pravidla pro výpočet výživného neskončil jako po jednom z tréninkových zápasů v boxerském ringu (vice zde Lékaři vyztužili Foldynovi po ráně v boxu očnici).

K moderátorce diskuse Michaele Jílkové je zbytečné se jakkoliv vyjadřovat, neboť její spojení s femonacistickými spolky je všeobecně známou skutečností. Je nutno říct, že mimo televizní obrazovku se chová docela jinak a poněkud zvláštní způsob moderování pořadu je čistě hra pro diváky. Tohle před časem zabíralo v „Kotli“, když ještě byli lidi plni ideálů a bláhově si mysleli, že se tím něco změní. Dnes už všichni dobře vědí, že odvysíláním pořadu se absolutně nic nezmění a sledovat tento pořad je jen ztráta času. Jediným mým cílem tedy bylo, alespoň se pokusit odhalit, v čem spočívá jádro problému s „neplacením“ výživného. Myslím, že nejlépe to vystihla moje máma důchodkyně:

To je jedině pořad pro Jílkovou, aby měla nějaké dobře placené zaměstnání. Kdyby místo toho raději dávali nějaký seriál (nejlépe Ordinaci v růžové zahradě), tak by udělali mnohem lépe.“

  

Ostatně to není ojedinělý názor a podobné názory od nezaujatých lidí, kteří vůbec neřeší problém s výživným, jsem našel i v několika diskusích k tomuto dílu pořadu.  

Moderování Jílkové je úděsné, Apep, 7. 3. 2014 9:58:11

a nechápu, proč ji televize ještě zaměstnává. Její vstupy do diskuze jsou rušivé, nekompetentní a často ona nejvíc zapomíná o čem pořad vlastně je. Hlavně, že se může sama verbálně projevovat. A to nemluvím o tom, že nedodržuje základní pravidla konverzace, když svým hostům prská ze třiceti centimetrů do tváře a velmi často je i uráží.

Zdroj Parlamentní listy

Máte slovo rozvedení tátové (pohled kamery pro diváky)

Máte slovo rozvedení tátové (pohled ve studiu)

—————

Zpět



ADIKIA PODPORUJE

www.hnutiusvit.cz

Podrobný program ZDE


ZÁKLAD PRÁVA ČR

Teorie relativity práva

Spravedlnost je abstraktní pojem, který se dokáže v konkrétním případě projevem českého soudce naprosto vytratit.

E = mc3

Vice ZDE


ADIKIA PŘEDSTAVUJE
symbol zmrdství

bývalý premiér ČR
Petr Nečas


 2008
O nešťastné rozvedené otce by si prý ani špinavé polobotky neutřel.

2014
Chodí kanálem, aby si někdo neutřel polobotky o jeho špinavý ksicht.


ADKIA PŘEDSATAVUJE
lobbista exekuční mafie

bývalý poslanec zločinecké ODS
JUDr. Pavel Staněk

Fotříci, ve hře je STŘÍDAVKA,
ale trumfy jsem rozdal exekuční mafii.


ADIKIA PŘEDSTAVUJE
prezident Exekutorské komory

Mgr. David Koncz

Exekutoři jsou vysloveně lidumilové
říká nový šéf exekuční mafie

Každý desátý exekutor je trestně stíhaný a každý třetí čelí kárné žalobě, včetně samotného prezidenta.

Nevlastníte-li nic, stejně vám to vezmeme!

Váš exekutorský úřad.