02.03.2015 09:42

Chovancovi schovanci

Typickou českou vlastností je hluboký nezájem o problémy, které se nás osobně netýkají. Co nám je potom, že má nějaký rozvedený fotřík platit výživné stanovené jen podle momentální nálady soudní stolice nebo se někdo po „návštěvě“ exekutora oběsí? Dokonce ani tragická událost ve Frenštátě, kde zoufalý člověk v beznadějné situaci vyhodil do povětří panelák i s nájemníky, tyto „ovčany“ zjevně nepoučila a tak bylo jen otázkou času, kdy se stane něco podobného. Krvavý masakr v Uherském Brodě však navíc otevřel otázku, zda je v takových případech Policie ČR schopna dostát svému sloganu „Pomáhat a chránit“?

Podle socanského ministra Chovance byl zásah „pomáhačů a chráničů“ naprosto v pořádku, ačkoliv první hlídka z místa činu utekla a to aniž by alespoň vystřelila varovný výstřel či snad dokonce opětovala palbu po šíleném střelci. Většina „ovčanů“ to příliš nechápe a myslí si, že vyjádření Chovance spíše odpovídá jeho jediné „odborné“ kvalifikaci na funkci ministra vnitra, kterou je udavačství (napráskal schůzku u Zemana), protože jim vršovický „pomáhač“ Kricfalušij nevysvětlil, že „pomáhat a chránit“ je jen nápis na autech, který nemohou brát doslovně.

Je tedy zcela mylné se domnívat, že „pomáhači“ zvolili špatnou taktiku, když z místa činu utekli. Ukážeme si to na příkladu, který se stal začátkem tohoto roku v Praze v justičním areálu Na Míčánkách.  Několik právně znalých občanů bylo svědky trestné činnosti soudních stolic (video Jak svléknout soudce z taláru v soudní síni), proto se obrátili na chrabré „pomáhače“. Přivolaná hlídka si po příjezdu na místo činu nejdříve nechala krátce vysvětlit celou situaci a pak se hned pustila do „pomáhání a chránění“ vytěžením osobních údajů oznamovatele trestné činnosti. Marné byly připomínky Adikie, zda by nebylo vhodnější nejdříve zajistit pachatele trestného činu, aby se zejména „bezejmenné“ stolice někam „nevypařili“ (bohužel tento postup nebyl zaznamenán, protože záznamovému zařízení došla „šťáva“). Navzdory pochybám „ovčanů“ byl tedy postup „pomáhačů“ v Uherském Brodě zcela podle předpisů, kdy po krátké obhlídce situace na místě činu šli nejdříve vytěžit osobní údaje oznamovatelů trestné činnosti.  

Řada „ovčanů“ se také podivuje nad tím, že zásahové komando na místo činu dorazilo až za hodinu, ale i to má svoje „taktické“ důvody.  Jestliže je potřeba osm „pomáhačů a chráničů“ k zajištění (čti brutálnímu zmlácení) neozbrojeného mladíka podezřelého z „domácího násilí“ (video ZDE) a do vrtulníku se vejde jen šest osob, je vcelku logické, že za šíleným střelcem jelo celé komando více jak hodinu v autech a vrtulníkem si vezl prdel policejní prezident a Chovanec.

Pokud snad ještě pochybujete, že zásah „pomáhačů a chráničů“ v Uherském Brodě nebyl na vysoké profesionální úrovni, přečtěte si policejní přísahu.

Služební slib

„Slibuji na svou čest a svědomí, že při výkonu služby budu nestranný a budu důsledně dodržovat právní a služební předpisy, plnit rozkazy svých nadřízených a nikdy nezneužiji svého služebního postavení. Budu se vždy a všude chovat tak, abych svým jednáním neohrozil dobrou pověst bezpečnostního sboru. Služební povinnosti budu plnit řádně a svědomitě a nebudu váhat při ochraně zájmů České republiky nasadit i vlastní život.“

Měřit rychlost na úsecích, které přímo vybízejí k „těžké noze na plynu“, asistovat při okrádání občanů exekuční mafií nebo vytěžovat (čti obtěžovat) nešťastné rozvedené otce, kteří nejsou schopni platit výživné stanovené podle momentální nálady lidského odpadu v talárech, to by těm sráčům šlo báječně, ale když mají dostát svému slibu a na ochranu občanů nasadit vlastní život, tak si naserou do kalhot.     

Jestliže takto funguje Policie ČR, pak ale nepotřebujeme z našich daní platit jejich výcvik, nepotřebují ani zbraně a střelivo, nepotřebují ani pracovní a sváteční uniformy a na odlišení těchto státních úředníků by bohatě stačila nějaká vizitka. Ušetřené peníze by pak mohli dostat hasiči, kteří na ochranu majetku a životů občanů nasazují životy bez jakéhokoliv zaváhání.

Chovanec má pravdu i v tom, že od starosty Uherského Brodu bylo neodpovědné prozrazovat do médií, že v objektu je ještě schovaný nějaký živý člověk. Z toho by měl případný terorista opravdu radost. Bohužel už mu ale nedochází, že o této události informovala i světová média a každý terorista teď ví, že Česká republika je jejich rájem,

protože má policii úplně na hovno!

—————

Zpět




PETICE ZA ZÁSADNÍ REFORMU JUSTICE
a nejen to


ADIKIA PODPORUJE


ADIKIA PODPORUJE

www.hnutiusvit.cz

Podrobný program ZDE


STOLICE SOUDNÍ STOLICE

JUDr. Libuna Kantůrková
sdružení rodinněprávních a opatrovnických soudců

„Proč mám mít ekonomické vzdělání?“
(video ZDE čas 49:00)
*******************************

Mgr. Daniela Zemanová
prezidentka Soudcovské unie (zástěrka pro nelegální odborové hnutí soudních stolic)

„V demokratické společnosti je kritika v rozporu s Ústavou ČR.“
(více ZDE)