08.01.2013 11:04

Jsou to profesionálové a jejich revírem jsou lidská práva

Druhá část nedělních Otázek Václava Moravce na téma amnestie byla vskutku zajímavá. Předsedkyně Nejvyšší stolice Iva Brožová si zde pustila pusu na špacír. Na otázku, zda průtahy v řízení, nejsou zaviněny také soudními stolicemi, odpověděla, že „některé soudy se dlouhodobě nedaří obsazovat“. To ale přeci není možné! Vždyť podle fanatika Voláka jsou všechny soudní stolice profesionálové a čestní lidé, a se základním platem (64 000,- Kč) ve výši 2,75násobku průměrného přijmu v neziskové sféře (23 000,- Kč), na který drtivá většina občanů ani zdaleka nedosáhne, by si snad nevybírali, u kterého soudu budou či nebudou vykonávat službu vlasti. Jak vidno tak ano. Na druhou stranu rozvedeným otcům pod tlakem ožebračení nepřiměřeně vysokým výživným nehledě na základní lidská práva vnucují zaměstnání, které si svobodně nevybrali.

Podle Brožové se podařilo několik „obětavých“ soudních stolic přesvědčit, aby u těchto soudů dočasně pomohly vyřešit hrozivě narůstající počet nevyřízených případů. Drtivá většina těchto stolic (rozhodnutí) pak ale neobstála v odvolacím řízení a byla vrácena zpět, kdy už „obětavé“ soudní stolice byly zpět na svých pracovištích a původní hromada nevyřešených případů se opět stala nezvládnutelnou hromadou nevyřešených případů.  Jinak řečeno, „obětavé“ soudní stolice ve snaze zbavit se co nejvíce případů v rychlosti vyprodukovaly ještě větší stolice než obvykle, které nikdy nemohly obstát v odvolacím řízení. Jak říká fanatik Volák,

jsou to prostě profesionálové a jejich revírem jsou lidská práva.    

Brožová pak ještě o Klausově amnestii hovořila jako o „podkopání důvěry v právo“. Tu však již díky stolicím soudních stolic už dávno nemá nikdo!

Dalším zajímavým momentem bylo, když Nejvyšší státní zástupce Zeman „obhajoval“ rychlost, s jakou pomáhači a státní zástupci staví zločince před soudní stolice. Podle statistiky je z jejich strany 60 % případů vyřešeno do jednoho měsíce, 38 % do jednoho roku a jen nepatrný zlomek případů trvá více jak dva roky. Druhým dechem však dodal, že spravedlnost uspěchaná je spravedlnost pohřbená.

Je ten Zeman vůbec normální?!

Zapomněl však dodat, čím je tato na první pohled „úžasná“ statistika vylepšena. Zpřísněním znaků trestného činu zanedbání povinné výživy zkrácením doby neplnění výživného na 4 měsíce se zdvojnásobil počet „neplatičů“ výživného a tento trestný čin se tak stal jedním z nejčastěji spáchaných trestných činů.

Jak vypadá takové trestní stíhání neplatiče výživného se můžete podívat v článku Jak dostat tatínka do polepšovny. Zamindrákované mužatce v uniformě můžete předkládat jakékoliv argumenty a je to naprosto marné. Jedině jí tím proti sobě ještě více popudíte, protože jí komplikujete předem vyřešený případ a stejně to probíhá i na kriminálce. Jen provést nezbytné úkony a hlavně když to ve lhůtě zmizí ze stolu na státní zastupitelství, kde se tím také nikdo příliš nezabývá, a jen napíšou obžalobu k soudu. Nutno ještě dodat, že všechny tyto (pohlavní) orgány vybavené pravomocí věc odložit fungují na principu přepjatého alibismu – ať o tom rozhodne „nezávislý“ soud, hlavně když to nebude na mně. A jak říkal Nejvyšší státní zástupce Zeman, do jednoho roku postavíme před soudní stolici 38 % zločinců. Na tomto čísle má tedy obrovský podíl trestní perzekuce nešťastných otců.

Trestný čin zanedbání poviné výživy kdejakému zmrdovi slouží jen na vylepšení statistky vyřešených případů, kdy na skutečné zločince jsou tito primitivové krátcí!

Jak by ta jejich statistika vypadala, kdyby zde nebyl trestný čin zanedbání povinné výživy, si každý jistě dokáže spočítat.

Pak se nemůžeme divit, že je tento komunistický trestný čin zakotven v trestním zákoníku ještě 23 let po změně systému.

Po průšvihu s neuváženou amnestií (přesněji nutností vyprázdnit přeplněné věznice) bude podle Zemana potřeba diskutovat o trestní politice státu, jinak máme za dva roky opět přeplněné kriminály. To je úvaha hodná Nobelovy ceny.  Už, už, to vypadalo, že mu vypadne z huby jak nesmyslné je věznění neplatičů výživného, ale šikovně to zamluvil.

Zde je vidět, jaké idioty máme na vrcholných místech justice. Kdyby se všichni jejich podřízení řídili zákonem, tak nikdy nedošlo k přeplnění věznic neplatiči výživného, přestože byly zpřísněny znaky tohoto trestného činu a zdvojnásobeny trestní sazby. Stačilo se přečíst úvod nového Trestního zákonku, používat mozek, nechovat se alibisticky a nezneužívat pravomoc k vylepšení statistiky vyřešených případů.

Trestní řízení je podle zásady subsidiarity trestní represe až krajním řešením, kdy se nelze práva domoci civilně právní cestou (u výživného exekucí). Zkuste tuhle větu říct nějakému pomáhači na služebně v Dolních Kotěhůlkách. Bude na vás čučet jak péro z gauče. A o moc lépe nedopadne, ani když to řeknete nějaké soudní stolici (Houstone, máme problém! A sakra velký!).

Zeman také žvanil o změně trestního řádu. Chtěl by zrušit současnou povinnost (pohlavních) orgánů zabývat se každým jednáním naplňujícím znaky trestného činu. Ve skrumáži činů by si (pohlavní) orgán vybíral, co bude či nebude řešit. To se Brožové moc nelíbilo, že je to nepřípustný prvek libovůle. Zeman jí nepochybně v zákulisí pak vysvětlil, že (pohlavní) orgány teď musí pracně vymýšlet, jak odůvodnit, že (s)prostými občany oznámené zločiny soudních stolic nenaplňují znaky žádného trestného činu. Po tomto vysvětlení bude jistě i Brožová pro změnu Trestního řádu.  

Video Otázky Václava Moravce druhá část

 

—————

Zpět



ADIKIA PŘEDSTAVUJE
ministr spravedlnosti ČR
JUDr: Pavel Blažek

Vyšší kultura se hned pozná!


ADIKIA PŘEDSTAVUJE
 I. náměstek ministra
 
JUDr. Daniel Volák

„Všichni soudci jsou čestní lidé a profesionálové“, ruku do ohně by za to dal.

596 soudců
členů zločinecké KSČ

Bašty komunistů v justici


ADIKIA PŘEDSTAVUJE
tisková mluvčí

Mgr. Petra Hrubá

Cenzorka
Nejdříve řekněte, na co se chcete ministra zeptat, pro koho píšete a podle toho se rozhodnu, zda vás pustím na tiskovku.

Tiskovka jen pro patolízaly


NEJLEPŚÍ HLÁŠKY

Soudce bývalý komunista
je totéž
jako bývalý černoch.

JUDr. Klára Samková

***

Zvířata na území ČR mají právo vychovávat svá mláďata. I opice v ZOO mají právo vychovávat svá mláďata. Pouze čeští rozvedení otcové toto právo nemají.
Ing. Lubomír Bouše