26.06.2014 00:07

Tři pruty

Když Svatopluk umíral, zavolal své tři syny. Nabádal je ke svornosti a ukázal jim takový příklad: Svázal tři pruty a podal je prvnímu synovi, aby je zlomil. Když tomu nestačily síly, dal je druhému a podobně i třetímu. Potom rozdělil ty tři pruty, dal jim je po jednom a oni je ihned přelomili. Tímto příkladem je napomenul a pravil: „Zůstanete-li svorni a v lásce, nepřátelé vás nebudou moci porazit. Povstane-li mezi vámi svár a rozdělíte-li se ve tři vlády, zahubíte se navzájem a nepřáteli budete zničeni.“

Aktivních otců, kteří by byli ochotni pro nás pro všechny něco udělat (natož bez jakékoliv prebendy), je velice málo. Nepochybně je totiž mnohem pohodlnější, přenechat řešení složitých problémů na někoho jiného, zvláště když se najde nějaký aktivní „blbeček“, který se tomu problému věnuje. Proto zde také řadu let přežívá názor, že si musíme vážit každého aktivního otce. To je sice pravda, bohužel to má i svoji negativní stránku, kdy se tím do popředí může dostat naprosto nepoužitelný pablb nebo někdo, komu na ostatních pramálo záleží a sleduje pouze svoje osobní zájmy. Ze všeho nejhorší je pak kombinace obojího. To jde velmi špatně prokouknout, zejména pokud je někdo zaslepen růžovým snem o střídavé péči o děti. Zákonitě to však dříve nebo později musí uvnitř otcovského hnutí zajiskřit.

Na stránkách spolku K 213 se tak před časem objevil kritický článek „Když duševní mrzák jedná s feministkou“, který naráží na „pracovní setkání“ údajného bojovníka za práva otců Hodiny alias Střídavky s místopředsedkyní Poslanecké sněmovny Jermanovou (ANO – bude líp, jen nevíme kdy), ve kterém známý „bouřlivák“ Fiala rozhodně nešetřil ostrými výrazy. Někdo může tuto „pracovní schůzku“ považovat za žádoucí aktivitu ve prospěch rozvedených otců, což však pochopitelně nevylučuje, že někdo jiný může mít zcela opačný názor.

V tom případě ale Hodina alias Střídavka nemůže v médiích či před politiky vytvářet iluzi, že hovoří jménem všech rozvedených otců, když to absolutně není pravda a je tím cenzurován jiný názor či upozaďovány zájmy některé skupiny rozvedených otců. Nikdo se tedy potom nemůže divit tak tvrdé reakci těchto otců.

Jestliže se však někdo vydává za otcovského aktivistu, jako veřejně činná osoba dokonce musí počítat s tím, že se jeho aktivity nesetkají s pochopením každého a mohou být podrobeny nevybíravé kritice. Ukázkovým příkladem je vyjádření Lihoslava Kaloše, který před několika dny v rámci interpelace v Poslanecké sněmovně označil ministra zemědělství Jurečku za „naivního pasáčka vepřů, který se plete do daní“. Ten se tomu však od srdce zasmál, neb mu autor výroku zjevně nesahá ani po kotníky (vice ZDE). Druhou možností je, trpělivě věcnou argumentací vyvrátit všechny kritické názory.  

Údajný otcovský aktivista Hodina alias Střídavka však jde zásadně jinou cestu a v poštovní schránce otcovského aktivisty Fialy se tak objevilo předvolání k přestupkovému řízení, neb se Hodina výroky v článku cítí hrubě uražen na cti, přestože absolutně žádnou nemá a naprosto marně se to snaží dohonit čestným titulem za svým jménem, který si lze koupit na internetu (ZDE).

Zdroj K213 Pí Černé budeme vysvětlovat duševního mrzáka

Tak to bude rozhodně velice zajimavé jednání, byť řízení vedené bývalou ospoďačkou Lachoutovu proti Adikii to zřejmě nemůže překonat.

Pravidelní čtenáři Adikie dobře vědí, že to rozhodně není poprvé, kdy se „čestný“ Hodina alias Střídavka cítí ublížen na cti, proto lze předpokládat, že zahájení přestupkového řízení předcházelo trestní oznámení, které pomáhači odložili na přestupkovou komisi. Podrobnosti o přestupkovém řízení vedeném proti Adikii jsou uvedeny v článcích:

Senátní dozvuky I. část
Senátní dozvuky II. část 
Senátní dozvuky protokol
Chalani to vzdali

Pánové, kolikrát si ještě budeme vyprávět tu pověst o třech prutech? Pokud se chceme posunout někam dopředu, je skutečně potřeba se zcela vážně zamyslet nad stavem otcovského hnutí.

—————

Zpět




ADIKIA PODPORUJE

www.hnutiusvit.cz

Podrobný program ZDE


Vychytávka na vyhledávání soudních jednání, která přebírá informace z aplikace InfoJednání

Hledej ZDE


ZÁKLAD PRÁVA ČR

Teorie relativity práva

Spravedlnost je abstraktní pojem, který se dokáže v konkrétním případě projevem českého soudce naprosto vytratit.

E = mc3

Vice ZDE


ADIKIA PŘEDSTAVUJE
symbol zmrdství

bývalý premiér ČR
Petr Nečas


 2008
O nešťastné rozvedené otce by si prý ani špinavé polobotky neutřel.

2014
Chodí kanálem, aby si někdo neutřel polobotky o jeho špinavý ksicht.


ADKIA PŘEDSATAVUJE
lobbista exekuční mafie

bývalý poslanec zločinecké ODS
JUDr. Pavel Staněk

Fotříci, ve hře je STŘÍDAVKA,
ale trumfy jsem rozdal exekuční mafii.


ADIKIA PŘEDSTAVUJE
prezident Exekutorské komory

Mgr. David Koncz

Exekutoři jsou vysloveně lidumilové
říká nový šéf exekuční mafie

Každý desátý exekutor je trestně stíhaný a každý třetí čelí kárné žalobě, včetně samotného prezidenta.

Nevlastníte-li nic, stejně vám to vezmeme!

Váš exekutorský úřad.