04.02.2014 00:02

Vazba politikům prospívá

Většina politiků má plná ústa „nezávislé justice“, ale když pocítí onu „spravedlnost“ na vlastní kůži, začnou kvičet jako hladová podsvinčata. Ukázkovým příkladem je zmrd Nečas, který státní zástupce a soudní stolice nazval sviněmi a lidským dobytkem (Lidský dobytek, svině). O stavu naší justice teď také otevřeně hovoří socan Rath, ale na rozdíl od zmrda Nečase se neomezuje pouze na přiléhavé pojmenování, ale naprosto přesně popisuje její skutečný stav.

Rath má obavy: Očekávám pomstu. Ti lidé sáhnou i k té nejhorší kriminalitě!

Jak hodnotíte poslední vývoj u soudu ve Vaší kauze?
Těžko teď něco hodnotit. Víme, že Ústavní soud rozhodl o tom, že minimálně půl roku mé vazby bylo protiústavní, což je docela silná rána „nové justici“. Tak já říkám těm, kteří to celé vymysleli, připravili a doteď řídí. Asi si to představovali jinak. Teď jsou označeni za lidi, kteří porušili ústavu. Očekávám, že se budou chtít zase pomstít. Nevím ještě jak, ale jistě můžou vytvořit různé habaďúry, provokace, cokoliv. Myslím, že by se neštítili sáhnout i k té nejhorší kriminalitě, kterou si lze představit. Byť se navenek snaží vypadat jako lidé práva a spravedlnosti, k těžkým zločincům mají, aspoň tedy mentálně, velmi blízko.

Budete s tou protiústavností vazby něco dělat?
Zvažujeme všechny možnosti. Byl bych hrozně nerad, kdyby za chyby konkrétních lidí nesli odpovědnost občané této země tím, že by museli platit nějaké odškodné. Podíl na tom má státní zastupitelství a soudce Pacovský, jehož tři rozhodnutí byla zrušena a označena za protiústavní. Správné by bylo, kdyby odpovědnost byla vyvozena vůči těmto.

Jak hodnotíte výkon soudce a státního zástupce ve Vaší kauze?
Státní zástupce je od začátku jasně zaujatý, postupuje mimo intence zákona i dobrých mravů. Je vidět, že shora dostal zadání, jak to má vést, a této vůli se snaží vyhovět. S objektivitou to nemá nic společného. Pan předseda Pacovský se snaží navenek hrát roli objektivního soudce, lépe to maskuje, ale je to dost podobné jako u státního zástupce.

Novinář Jan Hrbáček z chování soudce odhaduje, že dostanete velmi přísný trest, který bude následně zmírněn odvoláním. Co o takové prognóze soudíte?
Nelze ji označit za nepravděpodobnou, protože soudce Pacovský mi přijde zaujatý. Možná si vnitřně říká, že by si mohl vysloužit ostruhy tím, že v mediálně známé kauze vydá nějaký šokující verdikt. Možná ale uvažuje velmi chybně. Už teď by mu mělo být jasné, že pokud dosud rozhodl třikrát a vždy protiústavně, tak jeho snaha zalíbit se kdesi nahoře způsobí nakonec pravý opak. Místo strmé kariéry, by se naopak mohl zapsat jako soudce, který porušil ústavu a lidská práva lidí.

Nedávno byla otevřena nová věznice, jejíž standard vysoce převyšuje věznice stávající. Po Vaší vlastní zkušenosti s vazbou jste hlasitým kritikem poměrů ve věznicích. Berete to tak, že jste i Vy sám přispěl k proměně českého vězeňství?
Raději bych byl člověk, který výrazně změnil české zdravotnictví. Možná, že částečný vliv na stav vězeňství moje kritika mít mohla. Je to hrozně nepopulární oblast. Když si sednete do hospody, všichni vám řeknou: „Mají tam teplo, dostanou chleba, válejí se na posteli, tak co by ještě chtěli, ti muklové…“  Často to říkají ti, kteří tu v práci ukradli pytel cementu, tu nezaplatili daně, takže by jim potencionálně přísným prokurátorem mohl být vyměřen rovněž trest. Zapomíná se, že ve vězení je spousta normálních lidí, kteří měli své životy a udělali chybu nebo uklouzli. Nikdo není stroj a stát se to může komukoliv. Jak se říká, příležitost dělá zloděje. Měli bychom být tolerantnější a čerpat inspiraci v zemích jako je Německo, Rakousko či Finsko. U nás je to pořád ten poststalinský svinčík. Pořád si ho oprašujeme a myslíme si, že je to to nejlepší. Vězení by nemělo lidi ponižovat a ničit, ale naopak dát jim novou šanci do života.

Zdroj Parlamentní lisy Rath má obavy: Očekávám pomstu.

Díky prodloužené vazbě Ráth již mnohé pochopil, stále je však velmi naivní, když se domnívá, že se soudní stolice Pacovský a incestní bratr Zdeňka Svěrače prokurátor Jirát svými protiústavními rozhodnutími nějak znemožnili. Pokud bude ve vedení Ústavního stolce zločinec Rychetský, tak rozhodně ne! Ústavní stolec každý rok vydává celou řadu nálezů, ve kterých je konstatováno porušení některého ze základních lidských práv stěžovatele, ale ani jedna soudní stolice za to nikdy nebyla postižena. Zločinec Rychetský k tomu prý nemá žádný nástroj (více ZDE).

Soudní stolice, které mě chtěly okrást o peníze ve prospěch zločince exekutora Višvadera tak dodnes nikdo nepotrestal, ačkoliv podle nálezu Ústavního stolce porušily moje základní lidská práva. Komouš Jára Pytlouš jako strůjce mého křivého obvinění z trestného činu už měl dávno bručet v kriminále. Místo toho postoupil na komunistickou baštu ve Spálené ulici a nemalou škodu, kterou tím způsobil, zaplatili všichni občané. Tisíce lidí bylo ožebračeno na základě zlodějské přísudkové vyhlášky a její autor dnes předsedá Ústavnímu stolci.

V rukách morálního lidského odpadu, který po revoluci tvořil základní kámen „nové justice“, se tak soudcovská nezávislost postupně přeměnila na absolutní nezávislost a vzájemnou kolegialitu, kde nezávislost je pouze jakýmsi zaklínadlem pro beztrestné páchání zločinů. Porušování základních lidských práv, překrucování zákonů, různé „habaďúry“, ale především pomsta jsou dnes základními nástroji pokřivené spravedlnosti. O tom by mohli barvitě vyprávět zejména rozvedení otcové. V naší justici to tedy funguje přesně obráceně, než se domnívá Rath.

Čím větší sráč, tím výše postupuje. 

—————

Zpět



ADIKIA PODPORUJE

www.hnutiusvit.cz

Podrobný program ZDE


ZÁKLAD PRÁVA ČR

Teorie relativity práva

Spravedlnost je abstraktní pojem, který se dokáže v konkrétním případě projevem českého soudce naprosto vytratit.

E = mc3

Vice ZDE


ADIKIA PŘEDSTAVUJE
symbol zmrdství

bývalý premiér ČR
Petr Nečas


ADKIA PŘEDSATAVUJE
zbytečný ministr aneb
ministr "na hovno"
(pro lidská práva)

Mgr. Jiří Dienstbier ml.

Jsem pro adopce dětí homosexuálními devianty.
Nejteplejší den v roce