30.05.2014 11:30

Je tu vliv určitých skupin. Jak překvapivé a nečekané.

Když byla do čela Ministerstva zlovůle instalována právní teoretička Válková, nejspíše všem došlo, že ani čtvrt století po revoluci to v naší justici bez komoušů prostě nejde. Potěšující zprávou bylo, že alespoň vyhodila odésáckého zmrda Voláka a na jeho místo nastoupila praktička advokátka Marvanová. Spojení teorie s praxí je nepochybně přínosem ve všech odvětvích lidské činnosti.

Jedinou výjimkou je naše justice, o čemž se rázem přesvědčí každý, kdo z nějakého důvodu stane před soudní stolicí.

Pod tlakem masového ožebračování lidí exekutorsko-advokátní mafií a s přibývajícím počtem průserů, které z toho pak vznikají (viz. Modelka Erbová – zabiják exekutorů), byla nová vláda „Ozubené plešky“ přinucena alespoň formálně vyhlásit válku těmto zločincům. (Příjmení nové ministryně je k tomu dokonce příhodné.) Dalo se tušit, že pokud by to vláda opravdu myslela vážně, že to rozhodně nebude jednoduché.

Protože justiční mafii zpočátku mohlo připadat, že by spojení VálkováMarvanová mohlo fungovat, a protože jedním z cílů nové mynistryně byl boj s exekutorsko-advokátní mafií, bylo potřeba Válkovou lehce zkompromitovat, čehož se velice rády zhostily zločinnému systému zaprodané novinářské kanálie a jedné z nich si otázkou k Sudetům "naběhla na vidle". Poté se také začalo proslýchat, že dojde k rošádě na ministerstvech a Ministerstvo zlovůle převezmou socani. Tuhle bitvu ještě obě dámy ustály.

Ústy náměstkyně Marvanové začaly chystané změny postupně dostávat svojí podobu.

„Já se například domnívám, že na zahájení exekučního řízení by do budoucna vůbec ten oprávněný neměl potřebovat advokáta, protože tu činnost provede exekutor sám a ty náklady, které jsou pro advokáta, jsou vlastně úplně navíc a nejsou za žádnou práci. To je nepřijatelné!“

pořad Interview ČT 24 video ZDE čas 10:00

Hned následující den v pořadu Držte hubu s Jílovou, kde se hovořilo o zločinech exekutorských vyděračů, nastínila i další změny, které by vymáhání pohledávek měly alespoň trošku přiblížit na úroveň vyspělých právních států (videozáznam ZDE). Protože se přes veškerou snahu Adikie v tomto pořadu nepodařilo navodit téma směrem ke kontraproduktivnímu ožebračování rozvedených otců exekutorsko-advokátní mafií, využila alespoň této příležitosti k domluvě osobního jednání zástupců rozvedených otců s náměstkyní Marvanovou. Již z tohoto krátkého rozhovoru bylo zřetelně cítit, že Marvanová čelí obrovským tlaků, což potvrdila i její jinak nepříliš sdílná asistentka.

Před několika dny se na internetových stránkách Ministerstva zlovůle objevil „nástřel“ nového advokátního tarifu. Jenže podle původního tvrzení Válkové po nástupu do funkce, už tohle mělo být dávno uvedeno v praxi. Když se ve sněmovně projednával návrh hnutí Úsvit na „místní příslušnost“ exekutorských šmejdů, ministryně Válková se ani neobtěžovala zvednout prdel a alespoň do sněmovny přijít. Přestože je změna vymáhání pohledávek jedním z bodů programového prohlášení vlády „Ozubené plešky“, vládní většinou ve sněmovně byl návrh hnutí Úsvit „odložen k dopracování“ (vice ZDE). Že by se ministryně Válková či vládní poslanci „přetrhli“ s podáním vlastního, nepochybně mnohem propracovanějšího návrhu na změnu pravidel pro vymáhání dluhů, to rozhodně říct nelze.

V posledních Otázkách homosexuálního devianta Moravce se hovořilo o „služebním zákoně“ a Marvanová zde rozvinula myšlenku, že by soudní stolice a státní zástupci měli nést hmotnou odpovědnost za svoje pochybení, aby to za ně neplatli občané ze svých daní. Skoro to vypadalo, že „vykradla“ program hnutí Úsvit.

V tu chvíli už bylo Adikii naprosto jasné, že zde něco není v pořádku. Buď si z nás Válková Marvanovou jen dělají prdel nebo …

Ohrožená Marvanová promlouvá o fungování „Babišova" ministerstva: Jsem zklamaná. Je tu vliv určitých skupin

První náměstkyně ministryně spravedlnosti Hana Marvanová pravděpodobně v příštích dnech ve funkci skončí. Donedávna přátelské vztahy ministryně Heleny Válkové a Marvanové se natolik zhoršily, že jak ministryně, tak její statutární zástupkyně prý připouštějí, že jejich další spolupráce je takřka vyloučena. Dnešní Právo cituje Marvanovou: „Nebudu se držet ani dveří, ani židle,“ uvedla.

Nicméně Válková prý vzkázala, že ji neodvolá, ale nabídne jí jiné místo, kde bude využita její odborná erudice. Nyní se údajně čeká, jak se dohodnou špičky hnutí ANO s Andrejem Babišem v čele.

„Pokud mi řeknou, že mám skončit, nemám s tím žádný problém, protože se vrátím ke své advokátní praxi,“ tvrdí Marvanová s tím, že pro ni bylo velkou obětí opustit svou praxi a přejít do státní správy.

Píchla jsem do vosího hnízda

Marvanová je prý přesvědčena, že tlak na její odchod z ministerstva pochází od lobbistických skupin advokátů a exekutorů a některých soudců. „Je to tlak vlivných zájmových skupin, které se kolem ministerstva pohybují,“ řekla Právu. Usuzuje tak prý z toho, že situace se kolem ní vyhrotila, když v souladu s vládním programem prosazovala snížení odměn advokátů. A také transparentní jmenování soudních funkcionářů.

„Ti lidé vědí, že jsem působila v protikorupčních organizacích a teď mohu díky své funkci změny prosadit,“ říká Marvanová o údajném důvodu, proč některé skupiny tlačí na její odchod z ministerstva.

Do státní správy přišla Marvanová jako představitelka boje proti korupci. Právnička přiznala pro MF Dnes, že je zklamaná, protože některé věci se nedaří prosadit. „Jestli jsem zklamaná, tak z jediné věci. Prosazuji naprosto přesně program této vlády v bodech, které se týkají například exekucí, reformy znalců a podobně. Očekávala bych pro tyto kroky podporu. Brala jsem to tak, že když se vláda na těch bodech shodla, že je chce. To byl také důvod, proč jsem přišla pomáhat. Lidé žádají posílení vymahatelnosti práva a to je i můj cíl, jinak bych tady nebyla,“ řekla Marvanová v rozhovoru pro MF Dnes a potvrdila, že situace se řeší v hnutí ANO.

Zdroj Parlamentní listy Ohrožená Marvanová

Teď už jistě chápete, proč se neuskutečnila schůzka zástupců otců s paní Marvanovou. Děkujeme alespoň za snahu o potřebné změny.

Justice je zevnitř prostě nereformovatelná a jedinou možností nápravy je tuhle veskrze prohnilou svoloč vypráskat bičem.

—————

Zpět




ADIKIA PODPORUJE

www.hnutiusvit.cz

Podrobný program ZDE


Vychytávka na vyhledávání soudních jednání, která přebírá informace z aplikace InfoJednání

Hledej ZDE


ADIKIA PŘEDSTAVUJE
symbol zmrdství

bývalý premiér ČR
Petr Nečas


 2008
O nešťastné rozvedené otce by si prý ani špinavé polobotky neutřel.

2014
Chodí kanálem, aby si někdo neutřel polobotky o jeho špinavý ksicht.


ADKIA PŘEDSATAVUJE
lobbista exekuční mafie

bývalý poslanec zločinecké ODS
JUDr. Pavel Staněk

Fotříci, ve hře je STŘÍDAVKA,
ale trumfy jsem rozdal exekuční mafii.


ADIKIA PŘEDSTAVUJE
prezident Exekutorské komory

Mgr. David Koncz

Exekutoři jsou vysloveně lidumilové
říká nový šéf exekuční mafie

Každý desátý exekutor je trestně stíhaný a každý třetí čelí kárné žalobě, včetně samotného prezidenta.

Nevlastníte-li nic, stejně vám to vezmeme!

Váš exekutorský úřad.