18.06.2014 17:36

Neznáme již odněkud ten příběh?

Dohnal, Marvanová, Štern, to jsou jména vysokých úředníků, kteří se dostali do křížku s novou ministryní zlovůle Válkovu za pouhé čtyři měsíce jejího vládnutí na Ministerstvu zlovůle.

V případě dnes již bývalého generálního ředitele Vězeňské služby Dohnala to asi není nic překvapivého, kdy byl do funkce instalován odésáckým zmrdem Blažkem poté, co homosexuální deviant Pospíšil nesmyslným zpřísněním znaků a zvýšením trestů u trestného činu zanedbání povinné výživy přivodil finančně nezvládnutelný kolaps vězeňství. V té době se také začalo hovořit o elektronických náramcích pro méně nebezpečné delikventy. Na tiskovou konferenci „k náramkům“ nebyla redakce Justice TV připuštěna (více zde Tiskovka jen pro patolízaly), neboť zde bylo vskutku reálné nebezpečí, že by mohla zmrdovi Blažkovi klást dotěrné otázky, na které se jen špatně odpovídá. Například, zda náklady na uvěznění jednoho pro společnost nijak nebezpečného „neplatiče“ výživného mnohonásobně nepřevyšují průměrné výživné, které by mohl stát vyplácet potřebným dětem a zda tento problém vyřeší elektronické náramky, tedy zda jejich cena spolu s provozními náklady opět nebude několikanásobně převyšovat průměrné výživné. Problém s přeplněnými věznicemi nakonec musel „vyřešit“ prezident Šlohlpero Vrtošivý šílenou amnestií.   

V případě dnes již bývalé náměstkyně Marvanové jsou neshody s Válkovou absurdní, neboť  si jí sama vybrala do týmu, respektive jedna bez druhé do toho nechtěly jít. Pochopitelně se může stát, že se člověk v lidech šeredně splete. To se nám stalo už několikrát i mezi rozvedenými otci.  Je však otázkou, zda se více nespletla Marvanová ve Válkové než, že by to bylo obráceně. Na to mohou být různé názory a ani otcovské hnutí v tom není zcela jednotné, kdy jedna skupina otců stojí na straně Marvanové a Unie otců v čele s jejím předsedou Papazianem kolaboruje s Válkovou (více ZDE).

Absolutně nepochopitelný (tedy alespoň pro naivní hlupáky) je aktuální spor Válkové s náměstkem pro vězeňství socanem Šternem, kterého si Válková rovněž sama vybrala. Do sporu se dostali kvůli zakázce na dodání elektronických náramků. Zejména díky deviantním novinářským kanáliím je poměrně složité se v tomto sporu orientovat, kdy pouze přebírají vyjádření účastníků tohoto sporu a jejich stranických šéfů.

Co se tedy vlastně stalo? Ministerstvo zlovůle si udělalo jakýsi „průzkum potencionálních dodavatelů“ elektronických náramků pro delikventy před vypsáním veřejné zakázky (to aby se pak zadání zakázky mohlo napsat tak, aby „pasovalo“ nabídce konkrétního dodavatele a ostatní to nebyli schopni splnit). Válková se od Šterna, který to měl na starosti, dožadovala informace o jednotlivých cenových nabídkách. Ten jí to však odmítl sdělit a na místo toho se vypravil na protikorupční policii, kde oznámil „podivné“ chování Válkové. Válková poté vypsání veřejné zakázky zarazila.

Na celé věci je pro občany nejdůležitější informace, kterou mimoděk sdělil Bureš při setkání s prezidentem Mlhošem.

Babiš naznačil, že náramky by se vůbec nemusely zavádět. Původně totiž žil v domnění, že by se státu náklady na jejich pořízení vrátily tím, že vězni by mohli žít na svobodě a stát by tak ušetřil peníze za jejich pobyt v nápravném zařízení. Nyní ale zjistil, že náramky by nosili lidé v podmínce.

Zdroj Parlamentní listy Show Zemana a Babiše

Jinak řečeno, zakázka na elektronické náramky je další tunel do státního rozpočtu a cesta ke zhoršení základních lidských práv občanů, kteří se dopustili nějakého méně závažného deliktu, která absolutně neřeší problém s opětovným postupným přeplněním věznic pro společnost nijak nebezpečnými „neplatiči“ výživného.   

A co k tomu říká ministryně zlovůle Válková?

Ministryně Válková k nové aféře: Strašně jsem se rozčílila. Šla jsem za ním, ale než jsem ho zastihla...

Kauza náramků pro vězně otřásla Ministerstvem spravedlnosti. Náměstek Pavel Štern, nominovaný ČSSD, v pondělí na protikorupční policii nahlásil ministryni Helenu Válkovou, že se domáhá důvěrných informací o cenových nabídkách, ke kterým nemá mít přístup. Ministryně naopak vystoupila v České televizi a vznesla podezření, že celá zakázka je velmi pochybná a náměstek Štern, který se v její realizaci velmi angažuje, ji prý možná před svou nadřízenou záměrně kryje. 

Zdroj Parlamentní listy Ministryně Válková k nové aféře

To jen dokazuje, že ani několik titulů ještě z nikoho inteligenta neudělalo. Podle „logiky“ Válkové si tedy někdo rozjede slušný kšeftík ze státního rozpočtu a pak jde na protikorupční policii oznámit, že se okolo toho dějí podivné věci. Tak tohle může myslet vážně snad jedině idiot nebo bývalá komunistka Válková. Ještě se divíte „prudce inteligentním závěrům“ mravního lidského odpadu v talárech, když zde práva učí respondenti pořadu Nikdo není dokonalý speciálně vybíraní pro pobavení diváků?

Podobného charakteru jsou i vyjádření poslaneckého klubu ANO (bude líp, je jen otázkou kdy?)

Klub podle jejího předsedy Faltýnka jednoznačně stojí za Válkovou. "Položme si otázku, jestli není divné, když podřízená složka ministerstva spravedlnosti odmítne poskytnout základní informace ministryni, která nese politickou a finanční odpovědnost," řekl Faltýnek.

Zdroj Týden.cz Poslanci ANO stojí za Válkovou

Tady snad někdy někdo z vlády nesl finanční odpovědnost za svoje rozhodnutí?! Faltýnku, Faltýnku, to možná až přijmete ten „Služební zákon“, pokud tam ovšem bude zakotvena povinnost státu vymáhat po soudních stolicích a dalších stáních úřednících škodu, čemuž se tak sveřepě doposud bráníte.

Neznáme již odněkud ten příběh? Nejmenoval se náhodou ten úředník Michálek a ten ministr Drobil? Nebyla zde nějaká strana, která se také za svého ministra postavila?

 Velmi složitá situace na Ministerstvu zlovůle však má až překvapivě jednoduché řešení, které je už dnes nezvratné, byť premiér Ozubená pleška dal Válkové ještě „poslední šanci“ (do té doby, než se najde někdo, kdo v tom bude umět správně chodit).

Sobotka dal Válkové nůž na krk: Má poslední šanci, pokud zaváhá, půjde

Premiéru Bohuslavu Sobotkovi (ČSSD) došla trpělivost s ministryní spravedlnosti Helenou Válkovou. Po jednání s ní uvedl, že jí dává poslední šanci ukázat, že je schopná bez zaváhání řídit dál ministerstvo.

Zdroj mínkotvorná kanálie Novinky.cz Sobotka dal Válkové nůž na krk

Bohužel už zaváhala, proto ať jde tou nejkratší cestou do ….

—————

Zpět




ADIKIA PODPORUJE

www.hnutiusvit.cz

Podrobný program ZDE


Vychytávka na vyhledávání soudních jednání, která přebírá informace z aplikace InfoJednání

Hledej ZDE


ZÁKLAD PRÁVA ČR

Teorie relativity práva

Spravedlnost je abstraktní pojem, který se dokáže v konkrétním případě projevem českého soudce naprosto vytratit.

E = mc3

Vice ZDE


ADIKIA PŘEDSTAVUJE
symbol zmrdství

bývalý premiér ČR
Petr Nečas


 2008
O nešťastné rozvedené otce by si prý ani špinavé polobotky neutřel.

2014
Chodí kanálem, aby si někdo neutřel polobotky o jeho špinavý ksicht.


ADKIA PŘEDSATAVUJE
lobbista exekuční mafie

bývalý poslanec zločinecké ODS
JUDr. Pavel Staněk

Fotříci, ve hře je STŘÍDAVKA,
ale trumfy jsem rozdal exekuční mafii.


ADIKIA PŘEDSTAVUJE
prezident Exekutorské komory

Mgr. David Koncz

Exekutoři jsou vysloveně lidumilové
říká nový šéf exekuční mafie

Každý desátý exekutor je trestně stíhaný a každý třetí čelí kárné žalobě, včetně samotného prezidenta.

Nevlastníte-li nic, stejně vám to vezmeme!

Váš exekutorský úřad.


ADIKIA PŘEDSTAVUJE
tisková mluvka Exekutorské komory
Petra Báčová

Nemáme čísla, ale zabavování řidičáků neplatičům výživného se osvědčilo
To rozhodně! Za jeden email na evidenci řidičů čistý zisk řádu set tisíc.

Kontrolní otázka, vy šmejdi:
Kde má taková soudružka Báčová řitní otvor?!