12.06.2014 19:48

Směle do toho a vůbec se toho nebojte! Pracovitý fešák se už také těší.

Nové lidsko-právní pohádky ke střídavé péči o děti otevřely prostor nejen pro názory chovanců psychiatrických ústavů (vice ZDE), ale přesně jak se dalo předpokládat, především rozvodovému průmyslu pro získání nové klientely.

Chat s JUDr. P. Novákem: Ptali jste se právníka na střídavou péči

Jste v rozvodovém řízení nebo už rozvedení a chcete mít děti ve střídavé péči? Co vše je k tomu potřeba? Jak dosáhnout toho, by partner povolil? Na to a na další dotazy odpovídal na exkluzivním chatu Blesku renomovaný právník JUDr. Pavel Novák.

Pokud vám jméno tohoto „renomovaného právníka" vůbec nic neříká, pak vězte, že stojí za takovými zvrácenostmi jako je megashit Ďáblův advokát, právní fastfood aneb  Právní pohotovost, 1 000 matek apod. Více o tomto pracovitém fešákovi naleznete ZDE.

Za této situace mohu být odpovědi pracovitého fešáka na dotazy pro někoho překvapivé, kdy se proti střádavé péči o děti nijak negativně nevymezuje a u několika dotazů dokonce uvedl, že při střídavé péči se výživné neplatí.

Je pravda, že když budu mít děti ve střídavé péči, nebudu muset manželce na ně platit alimenty? (Vláďa)

Pokud jsou vaše ekonomické poměry zhruba srovnatelné, tak je to pravda.

Proč pracovitý fešák nebazíruje na stanovení výživného jistě nebude jen tím, že se přepisem Zákona o rodině do nového Občanského zákoníku ztratila věta „Soud určí, jak má každý z rodičů přispívat na výživu dítěte“ (§ 25 odst. 1), kterou soudní stolice zásadně ignorovaly. Je si totiž velice dobře vědom, že střídavá péče o děti je a zůstane zcela okrajovou záležitostí, která jeho byznys s vymáháním výživného nijak zásadně neohrozí a vzbuzování falešné naděje u rozvedených otců mu může jedině přinést klientelu, která se mu až doposud vyhýbala velkým obloukem.

Když chci střídavou péči, je na to nějaký formulář? A kolik mně to bude stát? (Karel Dán)

Ne žádný formulář na to není, můžete to napsat svými slovy do návrhu, který podáte k soudu, ale doporučuji Vám tento krok raději konzultovat s právníkem, který Vám pomůže posoudit vaše konkrétní vyhlídky a doporučí nejlepší cestu.

Ano, konzultace s právníkem je v tomto případě skutečně tou nejlepší cestou – do prdele!  

Dobrý den pane doktore, než rozhodl soud o dětech žili kluci u mě a ke své matce chodili jednou za 14 dní na víkend. Po 3 letech rozhodl, že matka má lepší výchovné předpoklady a děti mě vzali.Matka tvrdila, že u možní široký styk.De facto dnes kluci žijí ve střídavé péči.Týden u mě a týden u ní.Ovšem musím platit vysoké výživné i když jsou u mě 14 dní v měsíci. Mám obavy že když požádám o střídavku tak podle toho jak se chová OS pro Prahu 8 a její právnička mohl bych přijít o těch 14 dní v měsíci a děti viděl jen o víkendech2x měsíce.Co mám udělat, popřípadě nechtěl by jste mě zastupovat? Děkuji za odpověd (David Slezák)

Obraťte se s návrhem na střídavku na soud klidně. Pokud to již fakticky funguje a děti jsou spokojené, soud nemá důvod to zásadně změnit. Ve vašem dotazu mě překvapuje, že ačkoliv fakticky máte děti oba po stejnou dobu v měsíci, vy platíte vysoké alimenty, neboť u střídavky naopak obvykle alimentační povinnost rodičům ukládána není s ohledem na to, že zajišťují zhruba stejný rozsah výživy a péče o děti. Jediné čím si to v tuto chvíli mohu vysvětlit je, že Váš ekonomický příjem je výrazně vyšší. Také mě poněkud zaráží, co vedlo k tomu, že soud posoudil výchovné předpoklady matky jako lepší než vaše. Myslím si, že jste jeden z mála případů, kterému současné rozhodnutí ÚS velmi nahrává, bude také hodně záležet na tom, co vypoví vaši synové ať již před soudem či před dětským psychologem (záleží na jejich věku). Právně Vás samozřejmě zastupovat můžeme, pokud budete zájem navštivte právní poradnu v OC Letňany, Praha 8 - PRÁVNÍ POHOTOVOST, kterýkoliv den vč. sobot a nedělí od 10 do 20 hodin bez nutnosti předchozího objednání, kde obdržíte všechny potřebné informace.

Ano, zcela nepochybně jde o jeden z mála případů, kterému nové lidsko-právní pohádky velmi nahrávají, že bude právním fastfoodem odrbán o „pár“ tisícovek.

Na stoličním jednání se pak totiž vedle „platebního místa“ objeví jiný pracovitý fešák či fešanda a už to pojede.

Jak se mohu bránit střídavé péči? Syn je introvert, dost bázlivý a exmanžel se rozhodl vychovat z něj chlapa. Mám hrůzu z toho, že by ho dostal do péče. Byly by to muka pro syna i pro mě! Prostě to odmítám, soud nezná zázemí té které rodiny a nemůže všechno šmahem rozhodnout na střídavou péči. Já to nechci! Co mám dělat, jaké mám přinést potvrzení, posudky...? Děkuji (Jana Z.)

Váš kategoricky negativní přístup Vám v průběhu řízení příliš nepomůže. Naopak, snažte se, zejména zaměřit na to, aby exmanžel prokazoval, že je schopen střídavou péči dobře zvládnout. Pokud jde o vašeho syna, rozhodně trvejte na tom, aby byl vyšetřen dětským psychologem a jedna z hlavních otázek by byla, nakolik sám syn chce či nechce být u některého z rodičů.

Jestliže předchozí odpovědi obsahovaly obecné žvásty vzbuzující falešné naděje ve snaze získat nové klienty – rozvedené otce, tak zde vidíte sofistikovaný návod, jak se vyvarovat základní chyby, kterou může „platební místo“ udělat (nesouhlas není důvodem k zamítnutí střídavé péče). Pracovitý fešák nepochybně četl nové lidsko-právní pohádky, přesto si všimněte, že doporučuje otázky (s kým chce či nechce dítě být), které jedna z pohádek výslovně zakazuje. Proč asi? Protože jsou nálezy panoptika vypravěčů lidsko-právních pohádek pro všechny závazné? Nebo mu je jako „renomovanému“ advokátovi naprosto jasné, že jsou to jen pohádky pro naivní hlupáky, se kterými si obecné stolice vytírají prdel? A pojďme dál.

Jsem rozvedená, syna mam od 2 let ve své péči. Nyní je synovi 7 let, otec chce střídavou péči. Má šanci, když já nesouhlasím a syn je zvyklý žit se mnou?(Dana N.)

Samozřejmě šanci máte. Bude záležet na tom, jak otec odůvodní to, že nyní požaduje střídavou péči. Trvejte na tom, aby prokázal velmi přesvědčivě, že je schopen řádnou péči a výchovu dítěte zajistit jak po stránce ekonomické tak časové i svého přístupu k výchově. Pokud řádně neplatí alimenty, rozhodně tuto skutečnost zdůrazněte.

Mohu se střídavé péči nějak bránit? Otec se o dítě nikdy víc nezajímal, a po rozchodu se odstěhoval z Prahy do Příbrami. Nedovedu si představit, jak by střídavá péče u školního dítěte fungovala.(Květa, Praha)

Je špatné přistupovat k problému jako k "bránění se". Rozhodující je, aby celá záležitost byla prospěšná pro dítě. Rozhodně tedy chtějte, aby vhodnost střídavé péče posoudil dětský psycholog, kterého určí soud, a rovněž trvejte na tom, aby otec prokázal, že má dostatečné ekonomické, časové i prostorové možnosti řádnou střídavou péči zajistit. Dalším argumentem, který do jisté míry vylučuje střídavou péči je, pokud otec neplatí alimenty řádně a včas.

Dobrý den, musí bývalý partner u soudu, pokud podá žádost o sřídavou péči, prokazovat, že se bude starat sám, nebo že bude využívat dědečka, babičku, tetu, přítelkyni....? Není v současné době schopen časově pokrýt jejich rozvrh, vyzvedávání ve škole, kroužky a jiné.... Děti mám nyní v péči já a on kvůli tomu, aby nemusel platit výživné, chce požádat o střídavou péči. Je možné že i tak by platil alimenty pokud má plat vyšší cca o 20 tis jak já? Děkuji (Eliška)

Samozřejmě, že těžiště střídavé péče spočívá v tom, aby dítě mělo styk s oba rodiči vyvážený a oba rodiče v zásadě dítě vychovávali. To ale na druhou stranu neznamená, že by nemohli při této výchově pomáhat i babička s dědečkem, nová přítelkyně otce a podobně, naopak je to žádoucí, neboť to vytváří silné rodinné vazby. Jinak by to bylo, kdyby fakticky otec výchovu vůbec nezajišťoval a nechával to pouze na jiných osobách, v takovém případě by střídavá péče postrádala hlavní smysl. Důkaz o tom, by jste musela doložit vy. Pokud se domníváte, že hlavní motivací je neplacení alimentů, rozhodně na tuto skutečnost můžete poukázat, ale zase je důkaz na Vás. Jestliže má otec výrazně vyšší příjem než Vy, pak by i při SP mohl hradit k vašim rukám určitou částku na výživné, rozhodně by však byla nižší, než když by dítě bylo pouze ve vaší péči.

Ano, neplacení výživného stanoveného podle momentální nálady mravního lidského odpadu v talárech, je rozhodně potřeba zdůraznit. Za vhodné se rovněž považuje upozornit na násilnickou povahu otce.

Hezky den, s otcem dětí jsem již tři roky rozvedená. Důvodem bylo domácí násilí. V té době bylo synovy pět a dceři půl roku, byla kojená. Na syna jsem pod velkým tlakem jeho rodiny a vyhrožování nakonec s SP souhlasila s tím, že dcera bude v mé péči. Po dvou letech jsem ale podala na soud žádost, aby byly obě děti svěřeny do mé péče s širokým stykem pro otce. Jenže pani soudkyně rozhodla pro střídavou péči pro čtyřletou dceru. Můj dotaz zní: Otec je vyšetřován pro psychické a fyzické týrání mé osoby můžu ještě v případě, že by byl za to odsouzen zvrátit tento rozsudek na SP. Proti rozsudku jsem se odvolala. Dceru měl vždy ob 14 na víkend. Děkuji (Denisa)

Bude záležet na tom, jak rozhodne odvolací soud. Násilí na Vás je sice odsouzení hodné, ale to ještě neznamená, že je špatným otcem. Rozhodně bych se snažil o to, aby odvolací soud vyčkal rozhodnutí v trestní věci a trval bych na tom, aby byl stanoven znalec v oblasti psychologie, který by posoudil nakolik násilnické a agresivní sklony otce se mohou odrazit na děti či jejich výchovu a další vývoj.

Zdroj Blesk.cz Ptali jste se právníka na střídavou péči

Chlapi, teď máte obrovskou šanci na střídavku, tak jen směle do toho a
vůbec se toho nebojte!
Pracovitý fešák se už také těší, jak vás rozporcuje.

—————

Zpět




ADIKIA PODPORUJE

www.hnutiusvit.cz

Podrobný program ZDE


Vychytávka na vyhledávání soudních jednání, která přebírá informace z aplikace InfoJednání

Hledej ZDE


ZÁKLAD PRÁVA ČR

Teorie relativity práva

Spravedlnost je abstraktní pojem, který se dokáže v konkrétním případě projevem českého soudce naprosto vytratit.

E = mc3

Vice ZDE


ADIKIA PŘEDSTAVUJE
symbol zmrdství

bývalý premiér ČR
Petr Nečas


 2008
O nešťastné rozvedené otce by si prý ani špinavé polobotky neutřel.

2014
Chodí kanálem, aby si někdo neutřel polobotky o jeho špinavý ksicht.


ADKIA PŘEDSATAVUJE
lobbista exekuční mafie

bývalý poslanec zločinecké ODS
JUDr. Pavel Staněk

Fotříci, ve hře je STŘÍDAVKA,
ale trumfy jsem rozdal exekuční mafii.


ADIKIA PŘEDSTAVUJE
prezident Exekutorské komory

Mgr. David Koncz

Exekutoři jsou vysloveně lidumilové
říká nový šéf exekuční mafie

Každý desátý exekutor je trestně stíhaný a každý třetí čelí kárné žalobě, včetně samotného prezidenta.

Nevlastníte-li nic, stejně vám to vezmeme!

Váš exekutorský úřad.


ADIKIA PŘEDSTAVUJE
tisková mluvka Exekutorské komory
Petra Báčová

Nemáme čísla, ale zabavování řidičáků neplatičům výživného se osvědčilo
To rozhodně! Za jeden email na evidenci řidičů čistý zisk řádu set tisíc.

Kontrolní otázka, vy šmejdi:
Kde má taková soudružka Báčová řitní otvor?!


ADKIA PŘEDSATAVUJE
zbytečný ministr aneb
ministr "na hovno"
(pro lidská práva)

Mgr. Jiří Dienstbier ml.

Jsem pro adopce dětí homosexuálními devianty.
Nejteplejší den v roce